Hollanda'dan görülmemiş penaltı taktiği

Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Kosta Rika'ya penaltı atışları sonrası 4-3 üstünlük sağlayan Hollanda, yarı finale yükseldi.

Hollanda'dan görülmemiş penaltı taktiği

Mücadeleye etkili başlayan Hollanda, Kosta Rika kalesinde önemli pozisyonlara girse de kaleci Keylor Navas ve direkleri geçemedi. 90 dakikası 0-0 eşitlikle biten maç uzatmalara gitti. 

İki takım, uzatma dakikalarında da gol bulamayınca seri penaltı atışlarına geçildi.Uzatma dakikalarının son saniyelerinde oyuna dahil olan Tim Krul, Kosta Rika'nın kullandığı 2 penaltı atışını kurtararak geceye damgasını vurdu.

Hollanda kullandığı 4 penaltı atışını da gole çevirdi. Seri penaltılarda Kosta Rika'da, Borges, Gonzalez, Bolanos atışlarını gol yaparken, Bryan Luiz ve Umana'nın kaçırdığı penaltılar takımlarının elenmesine sebep oldu.

Kosta Rika'ya seri penaltı atışlarında 4-3 üstünlük sağlayan Hollanda yarı finale yükselen taraf oldu. Hollanda'nın yarı finalde rakibi Arjantin.

"KRUL'U BU SENARYO İÇİN HAZIRLAMIŞTIK" Krul'u bu senaryo için hazırladıklarını ifade eden Hollanda Teknik Direktörü Van Gaal, "Tim Krul'a penaltı atışları için şans verebileceğimizi söylemiştik, ama bunu Cillessen'e söylemedik. Krul'un daha iyi bir tercih olduğunu düşündük" dedi. Van Gaal, Arjantin maçında kalede yine Cillessen'in olacağını vurguladı.
"7 HAFTA ÇALIŞTIM"
Oyuna penaltı kurtarmak için giren kaleci Tim Krul, 7 haftadan beri bu ana hazırlandığını söyledi. Maç sonrası FIFA'ya açıklamalarda bulunan başarılı kaleci, başarılarının takım başarısı olduğunu ifade etti. Krul, "Yedi haftadır buna hazırlanıyordum. Bu başarının 23 kişi ile kazanabilineceğini görebilirsiniz. Onların geçmiş penaltılarını izledik ama buradan bir şey çıkaramadık. Ben ve Frrans Hoek birlikte çalıştık" diye konuştu.


Hakemler: Ravshan Irmatov, Abduxamidullo Rasulov (Özbekistan), Bakhadyr Kochkarov (Kırgızistan)

Hollanda: Cillessen (Dk. 120+1 Tim Krul), Vrij, Ron Vlaar, Martins Indi (Dk. 106 Huntelaar), Blind, Kuyt, Wijnaldum, Sneijder, Depay (Dk. 76 Lens), Robben, Robin van Persie

Kosta Rika: Navas, Acosta, Gonzalez, Umana, Gamboa (Dk. 79 Dave Myrie), Diaz, Borges, Tejeda (Dk. 97 Jose Cubero), Ruiz, Bolanos, Campbell (Dk. 66 Marcos Urena)

Sarı kartlar: Dk. 38 Diaz, Dk. 52 Umana, Dk. 81 Gonzalez, Dk. 107 Acosta (Kosta Rika), Dk. 64 Martins Indi, Dk. 111 Huntelaar (Hollanda)

Penaltılar: Van Persie, Robben, Sneijder ve Dirk Kuyt (Hollanda), Borges, Gonzalez ve Bolanos (Kosta Rika)
<< Önceki Haber Hollanda'dan görülmemiş penaltı taktiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER