ISLIKLI PROTESTO

Mücadele öncesinde Milli takımımız sahaya çıktığında ve İstiklal Marşı okunurken, Ermeni taraftarlar yoğun biçimde ıslıklarla protestoda bulundu.

ISLIKLI PROTESTO

Ermenistan Milli Takımı, maçın başlamasına 1 saat 45 dakika kala sahaya çıkarak, zemini inceledi. Ermeni taraftarlar, takımlarına büyük sevgi gösterisinde bulundu.

TARİHİ MAÇTAN SICAK FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Fotoğraflar: AA Karşılaşmanın başlamasından 1.5 saat önce de (A) Milli Futbol Takım oyuncuları, sahaya çıkarak zemini inceledi. Sahayı gezen millileri Ermeni taraftarlar ıslıklarken, stat hoparlörlerinden Ermeni futbolseverlere sürekli uyarılarda bulunuldu. Milli futbolcular, sahada 5 dakika kaldıktan sonra soyunma odalarına geri döndü. Karşılaşmayı, Ermenistan'da yaşayan futbolseverlerin yanısıra Avrupa ve ABD'den gelen Ermeniler de izledi. Mücadele öncesinde ısınmak için sahaya çıkan kaleci antrenörü Eser Özaltındere ve kaleci Volkan Demirel'i, Ermeni taraftarlar ıslıklayarak protesto etti. Ermeni yetkililer, yaptıkları anonsla sporseverleri uyardı. (A) Milli Takımı futbolcuları, karşılaşmanın başlamasına 40 dakika kala ıslıklar altında ısınmak üzere sahaya çıktı. Protesto kısa sürerken, Ermeni taraftarlar tezahürata döndü. Milliler, protestolara alkışlarla karşılık verdi ve tribünleri selamladı. Ermeni yetkililerin, maç öncesinde 52 bin kişilik Hrazdan Stadı'nın tamamıyla dolması yönündeki beklentileri boş çıktı. Ülkenin en büyük stadında, maraton ve kapalı tribün ile üstündeki yerler dolarken, özellikle kale arkalarında yer alan bölümler boş kaldı. Mücadeleyi, yaklaşık 15 bin taraftar izledi. Maçı, kapalı tribünde izleyen az sayıdaki Türk taraftarın yanısıra kimi sporseverlerin de üzerinde Ermenistan-Türkiye yazan atkılar taktıkları gözlendi. Mücadele öncesinde İstiklal Marşı okunurken, Ermeni taraftarlar yoğun biçimde ıslıklarla protestoda bulundu. Milli marş sonrasında (A) Milli Takım futbolcuları ve Türk taraftarlar, bu ıslıklara alkışlarla karşılık verdi. Bu arada Ermeni taraftarların yer aldığı tribünlerde, 1915 olaylarıyla ilgili iddiaları içeren pankartların açıldığı görüldü. AA

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER