Sırbistan-Arnavutluk maçında saha savaş alanına döndü

UEFA'nın “En kritik maç” ilan ettiği Sırbistan-Arnavutluk mücadelesi yarıda kaldı...

Sırbistan-Arnavutluk maçında saha savaş alanına döndü

UEFA’nın iki ülke arasında yaşanan siyasi gerilim nedeniyle Euro 2016 elemelerinde “En kritik maç” ilan ettiği Sırbistan-Arnavutluk mücadelesi yarıda kaldı.

İki ülke dün gece Belgrad’da karşı karşıya geldi. Arnavut taraftarların stadın içinde maket uçakla Arnavutluk bayrağı dolaştırması üzerine olaylar başladı. Arnavutluk bayrağına tahammül edemeyen Sırbistan’ın 24 yaşındaki savunma oyuncusu Stefan Mitrovic, 0-0’lık skorla devam eden maçta bayrağı kaptığı gibi yere fırlattı. Konuk ekibin futbolcularının yoğun tepkisine neden olan bu olay bir süre sonra hararetli tartışmaya döndü. Taraftarların da devreye girdiği münakaşa sonrası karşılaşma 43. dakikada yarıda kaldı. Sahaya giren Sırp milliyetçileri, ele geçirdikleri plastik sandalyelerle Arnavut oyunculara saldırdı. Maçın İngiliz hakemi Martin Atkinson, olayların büyümesinin ardından maçı tatil ederek soyunma odasına gitti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından hem iki ülke federasyonuna hem de olaya karışan oyunculara çok ağır cezalar gelmesi bekleniyor.

Almanya son dakikada yıkıldı

EURO 2016 grup maçlarında günün en süpriz skoruna ise İrlanda Cumhuriyeti imza attı. E Grubu’nda boy gösteren Ada ekibi, son Dünya Kupası şampiyonu Almanya’yla maçın uzatma dakikalarında Sunderland’in 33 yaşındaki futbolcusu O’Shea’nin attığı golle 1-1 berabere kaldı. Panzerler’in sayısı ise 71’de Toni Kroos’tan geldi. Almanya, geçtiğimiz cumartesi günü Polonya’ya 2-0 yenilmişti. Portekiz ise Danimarka’yı deplasmanda Ronaldo’nun 90’da attığı golle 1-0 mağlup etti. Ronaldo’nun attığı golün asistini ise Quaresma yaptı.

Fanatik
<< Önceki Haber Sırbistan-Arnavutluk maçında saha savaş alanına döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER