Süper Lig'in en değerli futbolcusu kim oldu?

Derlenen verilere göre dünya ve Türkiye Ligi'nin değerleri ortaya çıktı. İşte Süper Lig'in değerlileri...

Süper Lig'in en değerli futbolcusu kim oldu?

İspanya 1. Fubol Ligi (La Liga), 618 milyon avro ile Avrupa'nın en pahalı ilk 11'ine sahip ligi olurken, Süper Lig, 127 milyon 900 bin avro ile 9. sırada yer aldı. 618 milyon avro ile 2012-2013 sezonunda Avrupa'nın en pahalı ilk 11'ine sahip ligi oldu. 

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Avrupa'da piyasa değeri en yüksek ilk 11'e sahip ligler sıralamasında zirvede La Liga yer aldı. La Liga'nın 618 milyon avroluk ilk 11'ine, Atletico Madrid'ten 1, Real Madrid ve Barcelona'dan 5'er futbolcu girmeyi başardı. Son yıllarda transfer piyasasının göz önündeki futbolcuların tercih etmeye başladığı Süper Lig ise 127 milyon 900 bin avro ile Hollanda Eredivisie Ligi'ni önünde 9. sırada yer aldı. 

-Messi, Ronaldo'yu geçti-

Dünyanın en iyi iki futbolcusu olarak belirtilen Messi ve Ronaldo, La Liga'nın en değerli futbolcuları seçildi. İkiliden hangisinin daha iyi futbolcu olduğu tartışılırken, Barcelona'da forma giyen Arjantinli Messi, 120 milyon avro ile Portekizli Ronaldo'yu geride bıraktı. Real Madrid formasıyla geçtiğimiz sezon La Liga'da 34 gol atan Ronaldo'nun piysa değeri de 100 milyon avro olarak belirlendi.

La Liga'nın en değerli ilk 11'i ise şöyle:   

Kaleci: Casillas (Real Madrid-35 milyon avro)

Defans: Ramos (Real Madrid-40 milyon avro), Pique (Barcelona-36 milyon avro), Pepe (Real Madrid-30 milyon avro), Marcelo (Real Madrid-30 milyon avro)

Orta saha: Busquets (Barcelona-42 milyon avro), İniesta (Barcelona-70 milyon avro), Messi (Barcelona-120 milyona avro), Fabregas (Barcelona-55 milyon avro), Ronaldo (Real Madrid-100 milyon avro) 

Forvet: Falcao (Atletico Madrid-60 milyon avro)

-Süper Lig'in en değerlisi Sneijder-

 Avrupa'da piyasa değeri en yüksek 11'ler göz önüne alındığında 9. sırada bulunan Süper Lig, Rusya ve Ukrayna'nın gerisinde kaldı. Hulk ve Eto gibi Avrupa'da isim yapmış futbolcuları bünyesinde barındıran Rusya Premier Lig, 5. sırada yer alarak dikkati çekti.

Süper Lig'in en pahalı ilk 11'inde 5 futbolcusu bulunan Fenerbahçe, takım sıralamasında başı çekti. Fenerbahçe'yi, 4 oyuncusuyla Galatasaray takip ederken, Beşiktaş'tan da 2 futbolcu kadroda bunudu. Galatasaray'la ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Holandalı Wesley Sneijder de 17 milyon avro ile Süper Lig'in piyasaya değeri en yüksek futbolcusu oldu. Sneijder'i, gol kralı takım arakadaşı Burak Yılmaz, 15 milyon avro ile izledi.

Süper Lig'in en değerli ilk 11'i şöyle:

Kaleci: Muslera ( Galatasaray-13 milyon avro)

Defans: Gökhan Gönül (Fenerbahçe-8 milyon avro), Sivok (Beşiktaş-7,5 milyon avro), Mehmet Topal (Fenerbahçe-8 milyon avro), Ziegler (Fenerbahçe-7,4 milyon avro)

Orta saha: Fernandes (Beşiktaş-14 milyon avro), Meireles (Fenerbahçe-14 milyon avro), Selçuk İnan (Galatasaray-12 milyon avro), Sneijder (Galatasaray-17 milyon avo), Sow (Fenerbahçe-12 milyon avro)

Forvet: Burak Yılmaz (Galatasaray-15 milyon avro)

AA
<< Önceki Haber Süper Lig'in en değerli futbolcusu kim oldu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER