TFF binasına taşlı saldırı

Trabzonsporlu taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) İstinye'deki merkez binası önünde protestoda bulundu.

Binlerce Trabzonspor taraftarı TFF binasına yürüdü

"Gurbetçi Gençler" taraftar grubunun önderliğinde internette organize olarak İstanbul'un çeşitli yerlerinden ve civar illerden otobüslerle İstinye'ye gelen çok sayıda bordo-mavili taraftar, ellerindeki döviz ve pankartlarla İstinye Park Alışveriş Merkezi önünden, TFF binasına yürüdü.

Taraftarlar, emniyet görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi almasına rağmen, kurulan barikatların yanından geçerek federasyon binasının önüne geldi. Burada meşaleler yakıp, "Yeter Yıldırım Demirören", "Şike yapanı düşürün" ve "Trabzon burada Demirören nerede?" şeklinde slagonlar atıp, "2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor" yazılı pankart açarak, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterdi.

Burada tezahüratlar yapan taraftarlardan birkaçı TFF binasını taşlarken, bayrak direklerindeki UEFA ve TFF bayraklarını indirerek yerine Trabzonspor'un renklerini taşıyan bordo - mavi bayrakları göndere çektiler.

Taraftarlar federasyon binasına girmeye çalıştı

Basın açıklamasının ardından tezahüratlarda bulunmaya devam eden bordo-mavili taraftarlar, daha sonra barikatları yıkarak, federasyon binasına girmeye çalıştı.

Taraftarın içeri girmek istemesi üzerine bina önünde kurulan barikatları destekleyen emniyet görevlileri buna izin vermedi. Taraftarlar ise bunun üzerine federasyon binasına taş, meşale ve su şişesi fırlattı.

Bu sırada binadan seken taşlar sonucu çevredeki bazı kişilerin hafif şekilde yaralandığı gözlendi.

Bu arada, taraftarlar, federasyon binasının önünde yer alan TFF ve UEFA bayraklarını indirerek, yerine Trabzonspor bayrağı astı. Taraftarların ayrıca bayrak direğine piknik tüpü asması da dikkati çekti.

Trabzonsporlu taraftarlar, yaklaşık iki saatlik protestonun ardından dağıldı.


CİHAN - AA
<< Önceki Haber TFF binasına taşlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER