Trabzonspor - Apollon Limassol maçına dair her şey

Trabzonspor - Apollon Limassol maçının analizi, görüntüleri, istatistikleri ve özeti burada!..

Trabzonspor - Apollon Limassol maçına dair her şey

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubunda Son Maçını da Kazanırsa Avrupa Kupalarında Grubunu En Çok Puanla Bitiren Türk Takımı Olacak. 
Fenerbahçe 2009-10 sezonunda UEFA Avrupa Ligi H grubunda mücadele etmiş ve 15 puan toplayıp grubunu lider bitirmişti. Fenerbahçe H grubunda topladığı 15 puanla grubunda en çok puan alan Türk takımı olmuştu. Trabzonspor bu sezon yer aldığı UEFA Avrupa Ligi J grubunda 5 maçta 13 puan aldı. Trabzonspor kalan son maçını da kazanırsa puanını 16 yapacak ve rekoru eline geçirmiş olacak. Şampiyonlar Ligi gruplarında Türk takımları adına en yüksek puanı 2007-08 sezonunda 11 puanla Fenerbahçe almıştı. 


Trabzonspor Avrupa Kupalarında 13 Maçtır Yenilmiyor. 
Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Videoton ile iki maçta da 0-0 berabere kalan seri penaltılar sonucu elenen Trabzonspor bu sezonda Avrupa kupalarında 11 maçta 9 galibiyet 2 beraberlik aldı ve yenilmedi. Trabzonspor böylece Avrupa Kupalarında 13 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.  Trabzonspor en son 2011-12 sezonunda 23.02.2012 tarihinde PSV Eindhoven takımına deplasmanında 4-1 yenilmişti. Trabzonspor 2 maç daha kaybetmezse Galatasaray’ın 1999-2000 ile 2000-2001 sezonları arasında yakaladığı Avrupa kupalarında 15 maçlık yenilmezlik serisine ortak olacak.

Olcan Adın, Trabzonspor Tarihinde Avrupa Kupalarında Hat-Trick Yapan İlk Oyuncu Oldu.
Trabzonspor sahasında Apollon Limassol takımını 4-2 yenerken Olcan Adın 3 gol birden attı. Olcan böylece Avrupa Kupalarında Trabzonspor adına hat-trick (3 gol) yapan ilk oyuncu olarak kulüp tarihine geçti. Olcan Adın böylece bu sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarında toplam 5 gole ulaştı. 

Trabzonspor Avrupa Kupalarında Kıbrıs Rum Kesimi Temsilcileri İle 6 Maç Yaptı.
Trabzonspor Avrupa kupalarında Kıbrıs Rus Kesimi temsilcileri ile 6 kez karşılaşırken 4 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi aldı.  2005-06 sezonunda Anorthosis takımına deplasmanda 3-1 mağlup olan Trabzonspor sahasında rakibini 1-0 yenmiş ama elenmişti. 2006-07 sezonunda ise Apoel takımıyla eşleşen Trabzonspor deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibini sahasında 1-0 yenip tur atlamıştı. Trabzonspor bu sezonda UEFA Avrupa Ligi grup maçında Apollon takımını deplasmanda 2-1, sahasında 4-2 yendi. 

Trabzonspor Bu Sezon Sahasında Maç Kaybetmedi. 
Trabzonspor bu sezon sahasında oynadığı 12 resmi maçta da mağlup olmadı. Süper lig’de sahasında oynadığı 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik alan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi maçlarında da 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik aldı.
<< Önceki Haber Trabzonspor - Apollon Limassol maçına dair her şey Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER