Usta futbolcu Cüneyt Çakır'la yaşadığı diyaloğu anlattı

Ryan Giggs, Cüneyt Çakır'ın çıkardığı kırmızı kartla ilgili olarak açıklama yaptı

Usta futbolcu Cüneyt Çakır'la yaşadığı diyaloğu anlattı

Manchester United'ın yıldızı Ryan Giggs, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Cüneyt Çakır'ın Nani'ye çıkardığı kırmızı kartla ilgili olarak, eski takım arkadaşı ve futbol yorumcusu Gary Neville'a verdiği röportajda açıklamalar yaptı.

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞOK YAŞAMADIM"

Takımıyla çıktığı 1000. resmi maçında elenme üzüntüsü yaşayan 40 yaşındaki yıldız futbolcu, maçın kader anı olan 56. dakikada Nani'nin kırmızı kart gördüğü anla ilgili olarak, "Hakeme (Cüneyt Çakır) o an Nani'nin topa baktığını söyledim" dedi. 

Futbol hayatındaki en büyük şoklardan birini yaşadığını ifade eden Ryan Giggs, "O an orta sahanın merkezinde olan pozisyonumu almaya çalışıyordum. Bir frikik kullanmışlardı ve topu uzaklaştırmıştık. Direkt topa bakıyordum, dolayısıyla pozisyonu net olarak gördüm. Pozisyonun hemen arkasından hakeme baktım ve kırmızı kartı çıkardığını gördüm. Daha önce futbol sahasında hiç bir zaman, kesinlikle böyle bir şok yaşamamıştım. Çünkü, böyle bir kararı kesinlikle beklemiyordum ve şok bir vaziyetteyken stada doğru dönüp baktığımda herkeste aynı şok ifadesinin olduğunu gördüm" diyerek sözlerini devam ettirdi.

"BÖYLE BİR ÜZÜNTÜ YAŞAMADIM"

"Muhtemelen futbol hayatımın çok çok uzun döneminde böyle bir üzüntü yaşamadım. Çünkü menajerimiz Ferguson her Avrupa maçında önce bundan bahseder; 'Dikkatli olun çünkü çatı her zaman çökebilir' der ama böyle bir şeyi öngörerek söylemiyordu. Kastettiği rakibin taktik olarak bir sürpriz yapacağı veya karşıdaki oyunculardan birinin inanılmaz bir performans göstermesi gibi bir şeydir. Soyunma odasına indiğimde büyük bir sessizlik vardı ve sanki dillerini yutmuşlardı. Gerçekten hepimiz için şok edici bir andı. Bir şeyler söylemek istedim ama doğru olan sözü bir türlü bulamadım"

"GURUR DUYULACAK PERFORMANS SERGİLEDİK"

"Tecrübeli bir oyuncu olarak, böyle bir yıkımdan sonra önüne bakmayı bilirsin. Daha önce de yaşamışsındır. Ancak, genç oyuncular böyle değildir ama üzerinden 5 gün geçti ve bir an önce normale dönmeliyiz. Çünkü, önümüzde Chelsea'ye karşı oynanacak çok zorlu bir maç var."

"Genç oyuncular için söylüyorum. Akıllarında bu maçtan sonra 'İyi mi oynadım yoksa kötü mü?' diye bir soru var. Böyle düşünmesinler. Çünkü, gerçekten çok sıkı bir performans gösteriyorduk. Herkes müthiş bir konsantrasyonla harika iş çıkarıyordu, Nani atılana kadar. Açıkçası, burada gurur duyulacak bir performans sergiledik."

<< Önceki Haber Usta futbolcu Cüneyt Çakır'la yaşadığı diyaloğu anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER