Avrupa Masa Tenisi şampiyonası Bakü'de başladı

Avrupa Masa Tenisi şampiyonası Bakü'de başladı

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde Avrupa Masa Tenisi şampiyonası başladı. Avrupa Ferdi şampiyonası top 16 olarak da bilinen söz konusu yarışmaya ilk defa ev sahipliği yapan başkent Bakü'de Milli Jimnastik Arena'da açılış töreni düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, ülkesinde sporun hızla geliştiğine ve Azerbaycan'ın büyük spor organizasyonları mekanına dönüştüğüne vurgu yaptı. Bakan Rahimov, masa tenisi yarışmacılarını ülkesinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm sporculara başarılar diledi.
Açılış konuşmasının ardından tören milli dans gösterileri ve sanatçıların sahne performansı ile devam ederek yerini sporculara bıraktı. Türkiye'den yarışmaya katılan Masa Tenisi Fedarasyonu başkanı Oktay Çimen Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, söz konusu yarışmanın Azerbaycan için önemli bir organizasyon olduğuna vurgu yaptı. Çimen, "Azerbaycan'ın özellikle masa tenisi branşında kendilerini göstermesi, Avrupa masa tenisi birliğine entegre olması açısından önemli." dedi.
Şampiyonaya Melek Hu isimli yarışmacıyla katıldıklarını bildiren Çimen, sporcunu test etmek amacıyla Bakü'deki yarışmaya getirdiklerini söyledi. Çimen, "Aslında bizim sporcumuz dünya klasmanından Rio Olimpiyatlarına gitmeyi garantiledi. Ama burada da onu test etmek istiyoruz. Yani görmek istiyoruz neler yapacak, eksikleri nelerdir. Burada da kendisinden başarı bekliyoruz." dedi.
Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'na 17 ülkeden 16 bayan ve 16 erkek sporcu katılıyor. Şampiyona 8 Şubat'ta sona erecek. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Masa Tenisi şampiyonası Bakü'de başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER