Steinmeier: AfD'nin başarısı Almanya'nın imajına gölge düşürdü


Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Müslüman ve göç karşıtı olan sağ popülist Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin son eyalet seçimlerindeki başarısının Almanya'nın ülke dışındaki imajına zarar verebileceğini belirtti.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Steinmeier, AfD'nin Baden-Württeimberg, Rheinland-Pfalz ve Saksonya-Anhalt eyalet meclislerine girmesini ülkenin istikrarını da tehdit ettiğini ifade etti.

Steinmeier, Welt gazetesine yaptığı açıklamada Almanya'nın uluslararası arenada istikrar, insanlık ve hür düşünceyle tanındığına dikkat çekti. Son eyalet seçimlerindeki sağcı popülist AfD'nin başarısı ülkenin bu imajına gölge düşürdüğünü ifade eden Steinmeier, "Almanya'nın dünyada artan rolü ve ekonomik başarımızın arkasında; sağduyu ve siyasi farklılaşmalardaki nesnelliğimizin yanında popülizmi ve popülist partileri reddetmemiz yatıyor. Bu konuda kendimizle çelişkiye düşmemeliyiz." dedi.

Federal Hükümet ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partinin Yönetim Kurulu Üyesi Jens Spahn ise Federal Meclis'te temsil edilen tüm siyasi partilerin sağcı popülist AfD parti ile meşgul olması gerektiğini belirtti. Alman haber ajansı DPA'ya konuşan Spahn, seçime katılım artmasına rağmen AfD'nin yüksek oranlara ulaşabilmesine Federal Meclis'teki partilerin ilgisiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Hafta sonu yapılan eyalet meclisi seçimlerinde AfD partisi Baden-Württemberg'de yüzde 15,1, Rheinland-Pfalz'da yüzde 12,7 ve Saksonya-Anhalt eyaletinde ise yüzde 24,2 oranında oy toplamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Steinmeier: AfD'nin başarısı Almanya'nın imajına gölge... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER