Sur eski Belediye Başkanı Demirbaş, tahliye oldu


Diyarbakır'ın Sur ilçesi eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden hastalığı nedeniyle tahliye edildi. Demirbaş'ın kızı Berfin Ezgi Demirbaş, kalıtımsal kan pıhtılaşması rahatsızlığı sebebiyle ölüm riski bulunan babasının tutuksuz yargılanması için kampanya başlatmıştı.

Alınan bilgiye göre, 8 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 'Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet ve yasadışı örgüt üyesi olmak' suçundan tutuklanan Demirtaş, avukatların başvurusu üzerine tahliye edildi.

Demirtaş'ın hastalığından dolayı cezaevinde kalamayacağına dair Adli Tıp Kurumu ve sağlık kuruluşları tarafından raporları bulunuyor. Demirbaş'ın avukatları, ellerindeki raporlara kısa süre önce Adalet Bakanlığı'na başvurmuştu. Babası için kampanya başlatan Bergin Ezgi Demirtaş ise babasının hayati riski olduğunu, tutukluluğunun devam etmesinin yaşam hakkına yapılmış bir saldırı olduğunu belirtmişti. Demirtaş için başlatılan kampanyaya 5 binden fazla kişi imza atmıştı.

Tedavisine dışarıda devam edilecek Demirtaş'ta 2002 yılında hewrediter derin ven trombozutrombozu (kalıtımsal kan pıhtılaşması) hastalığı ortaya çıkmıştı. 'Derin ven trombozu' çoğu kez bacaktaki toplardamarlarda pıhtı oluşturuyor. Oluşan pıhtının bacak toplardamarlarını tıkanması sonucu bacakta şişlik, ağrı ve yürüyememe şikayeti oluşurken, pıhtının bulunduğu yerden kopup akciğere gitmesi ile akciğer embolisi olarak isimlendirilen nefes darlığı, öksürük ve göğüs ağrısı ile karakterize olan ve bazen ölümcül olabilen bir durum gelişebiliyor.

Demirbaş, 2009 yılında yapılan KCK operasyonlarında tutuklanmıştı. Cezaevi koşullarından dolayı durumu kötüye giden Demirbaş, 55 gün hastanede tedavi görmüştü. Demirbaş, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 05 Nisan 2010 tarihli hayati tehlikesi olduğunu belirten rapora binaen 14 Mayıs 2010 tarihinde serbest bırakılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Sur eski Belediye Başkanı Demirbaş, tahliye oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER