ABD'li ve Türk şefler aynı mutfakta şov yaptı; büyükelçi eşi yemekleri tattı

ABD'li ve Türk şefler aynı mutfakta şov yaptı; büyükelçi eşi yemekleri tattı

ABD'li ve Türk şefler aynı mutfağı paylaşarak yemek hazırladı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın eşi Holly Holzer Bass da yemeklerin tadına baktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nca yürütülen Mutfak Diplomasisi Programı temsilcilerinden ve Food Network TV kanalında yayınlanan "Chopped" adlı yemek programı jüri üyesi ABD'li şef Marc Murphy ile Sheraton Ankara Hotel Executive Chefi & Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz aynı mutfağı paylaştı. Hotel bünyesindeki Lugal Ankara Restaurant'ta bir yemek şovu gerçekleştiren iki şef, "Back to History-Tarihe Dönüş" temalı etkinlikte Türk ve Amerikan mutfaklarından örnekleri birlikte pişirdi. Etkinliğe ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in eşi Holly Holzer Bass de iştirak ederek yapılan yemeklerin tadına baktı.

ABD'li şef Marc Murphy, ABD Dışişleri Bakanlığı'nca yürütülen Mutfak Diplomasisi Programı kapsamında bir "Mutfak Elçisi" olarak Türkiye'yi ziyaret ediyor. Sheraton Ankara Hotel Executive Chefi Zeki Açıköz'ün yemek yaptığı ünlü isimler arasında ABD Başkanı Obama da yer alıyor. İki şef, bugün Lugal Restaurant'ta gerçekleştirdikleri "Back to History-Tarihe Dönüş" temalı etkinlik kapsamında Türk ve Amerikan mutfaklarından geleneksel örnekler pişirdi. Murphy, "Yabanmersinli ve Yabani Pirinçli Kızarmış Tavuk" adlı geleneksel Amerikan yemeğini Türk damak tadına uyarladı. Açıköz ise Anadolu mutfağının geleneksel yemeklerinden Firik pilavını tadıma sundu.

CİHAN
<< Önceki Haber ABD'li ve Türk şefler aynı mutfakta şov yaptı; büyükelçi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER