Suriye'den yeni bir göç dalgası kapıda

Suriye'de rejim güçleri Halep'te gerçekleştirdiği operasyonda, kentin doğusunda stratejik öneme sahip Sahur bölgesini ele geçirdi. Şeyh Faris ve Şeyh Hıdır semtlerinin kontrolü de rejim güçlerinin eline geçti. Böylece muhalifler son günlerde hakim oldukları alanın üçte birini kaybetti. Halep'in doğusuna düzenlenen saldırılarda ölen sivillerin sayısı 613'e çıkarken; yaklaşık 300 bin sivilin, 30 kilometrekarelik bölgede sıkıştığı bildirildi. Öte yandan PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin de Bustan Paşa semtini kontrolüne aldığı iddia edildi.

Suriye'den yeni bir göç dalgası kapıda



Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, Suriye ordusunun, Halep'in stratejik önemdeki bölgelerinden Sahur'un kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, örgütün direktörü Rami Abdulrahman, "Bu muhalefet için Halep'te 2012'den bu yana en büyük yenilgi. Muhalefet büyük ilerlemesi sırasında Halep'te ele geçirdiği bölgenin üçte birini kaybetti" dedi.

Suriye ordusu tarafından bu sabah yapılan bir açıklamada da Sahur bölgesinin ordu ve müttefikleri tarafından ele geçirildiği bildirildi. Bu bölgenin ordunun eline geçmesi, muhaliflerin elindeki Doğu Halep mevzilerini kuzey ve güney olmak üzere iki parçaya ayırdı.

Suriye ordusu Halepte çok kritik noktaları aldı

300 BİN SİVİL 30 KİLOMETREKAREDE SIKIŞTI

Suriye'de Esad rejimi ve İran destekli Şii milislerin Halep'in doğusuna düzenlediği saldırılarda ölen sivillerin sayısı 613'e çıkarken, yaklaşık 300 bin sivil, 30 kilometrekarelik bölgede sıkıştı. Rejim güçleri ve Şii milisler, son 13 gündür Halep'in doğusunda muhalif güçlerin kontrolündeki semtlere havadan ve karadan şiddetli saldırılar düzenliyor.


<< Önceki Haber Suriye'den yeni bir göç dalgası kapıda Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER