"Suriyeli muhalifler, çözümün siyasi şekilde sağlanmasını istiyor"


Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca, Suriyeli muhaliflerin büyük bir kısmının, "geçiş süreci ve çözümün siyasi şekilde sağlanması" görüşüne sahip olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad, Suriyeli muhalif grupların toplantılarına ev sahipliği yapıyor. Riyad Intercontinental Oteli'nde yapılan toplantılar esnasında Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca gazetecilere konuştu. Hoca açıklamasında, "Kahire'de, Dubai'de ve diğer şehirler kurulan muhalefetin, mevcut bütün komitelerinin arasında irtibat bulunuyor." dedi. Hoca ayrıca, Suriyeli muhaliflerin büyük bir kısmının, "geçiş süreci ve çözümün siyasi şekilde sağlanması" görüşüne sahip olduğuna dikkat çekti.

Geçiş dönemi için uygun bir uzlaşma belgesi olması gerektiğine değinen Hoca, "Ortak bir belge ile çıkmamız en önemli hedef." ifadesini kullandı. Önlerinde büyük avantajlarının olduğuna dikkat çeken Hoca, nihayi hedeflerinin muhalefeti birleştirmek olduğunu kaydetti.

Önceki günlerde Suudi Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Suriye içi ve dışındaki tüm ılımlı muhalifleri bir toplantı sonucu ortak karar almak için Riyad'a davet ettiklerini açıklamıştı. Bugün Riyad'da başlayan toplantılara Suriyeli askeri ve siyasi muhaliflerden yaklaşık yüz kişinin davet edildiği belirtiliyor. İki gün sürecek toplantıların ihtiyaç duyulması halinde uzatılabileceği ifade ediliyor. Toplantıda, Suriyeli muhaliflerin saflarının birleştirilmesi amaçlanıyor.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz başkanlığında dün haftalık toplanan Suudi Bakanlar Kurulu, Suriye krizinin siyasi yollarla çözüme kavuşması isteğini yinelemişti. CİHAN
<< Önceki Haber "Suriyeli muhalifler, çözümün siyasi şekilde sağlanmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER