Suriyeli tarım işçilerine Kimse Yok Mu yardım elini uzattı


KONYA (CİHAN)- Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, Akşehir ve Ilgın'a tarlalarda çalışmak üzere gelen Suriyeli tarım işçilerine kıyafet, ihtiyaç malzemeleri ve gıda paketi dağıttı.

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi yönetim kurulu, Güneydoğu'daki kamplardan Akşehir ve Ilgın ilçelerine tarlalarda çalışmak üzere gelen Suriyeli tarım işçilerine yardım elini uzatma kararı aldı. Hasan Göker, Kazım Ekti, Aliye Selek, Mehmet Apanoğlu ve Nigar Kırlı'dan oluşan Kimse Yok Mu Konya ekibi ilk önce Ilgın'ın Çavuşcugöl köyünde çalışmak üzere gelen ve çadır kuran 110 Suriyeli aileye, ardından ise Akşehir'de ikamet eden 90 Suriyeli aileye gıda, giysi, ayakkabı ve diğer ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım paketlerini dağıttı.

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı yaptığı açıklamada, "Dernek olarak kimsesiz ve ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere yardım eli uzatmaya devam ediyoruz. Yönetim kurulumuzun kararı ile Ilgın ve Akşehir'de tarlalarda çalışmak üzere gelen 200 aileye yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yardım kampanyamız Suriyeli mülteciler tarafından sevinçle karşılandı. Ulaştırılmasında büyük payı olan gönüllülerimize teşekkür ederiz." dedib CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli tarım işçilerine Kimse Yok Mu yardım elini uzattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER