"Suudi Arabistan, Rusya'dan Suriye operasyonlarını durdurmasını istedi"


Suudi Arabistan'ın BM Daimi Temsiclisi Abdullah el-Muallimi'nin Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği hava operasyonlarını durdurmasını istediği kaydedildi.

Rus basınında yer alan haberlere göre, BM Genel Kurulu'nda konuşan Muallimi, Riyad yönetiminin Rusya'nın dün başlattığı hava operasyonlarından rahatsız olduğunu söyledi. Operasyonların durdurulmasını ve bir daha düzenlenmemesini talep eden Muallimi, Rusya'nın IŞİD'in dışında hedefleri vurduğuna dair ellerinde bilgi olduğunu iddia etti.
Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov ise Suudi Arabistan'dan gelen taleple ilgili herhangi bir yorumda bulunmak istemediğini ifade etti.

Rusya'nın Suriye'de başladığı operasyonlarla ilgili endişelerini dile getiren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de sivil hedeflerin vurulduğu yönünde kanıtları olduğunu iddia etmişti. Kerry'nin kanıtları kamuoyu ile paylaşmasını isteyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da sivil hedeflerin vurulmadığını, hava operasyonu ile ilgili tüm sorumluluğun Rusya'ya ait olduğunu belirtti.

Moskova'ya göre Suriye hükümetinden gelen yardım talebi üzerine operasyon yapan Rusya'nın dışında bölgede meşru operasyon hakkı bulunan ülke yok.

CİHAN
<< Önceki Haber "Suudi Arabistan, Rusya'dan Suriye operasyonlarını durdurmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER