'Tahşiye'ye kumpas' iddiasıyla açılan davaya devam edildi


Tahşiye grubuna kumpas kurulduğu iddiasıyla haklarında dava açılan 32 emniyet mensubu ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, avukatların savunma için süre isteklerini reddetti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada; aralarında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski TEM müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 32 emniyet mensubu ile mensupları ile Hidayet Karaca hazır bulundu.

Duruşmada mahkeme heyeti iddianamenin okunması aşamasının bittiğini ve sorgu aşamasına geçileceğini belirtti. Dava dosyasına savcılık tarafından yeni klasörler gönderildiğini açıklayan avukatlar ise sanıkların tüm delil klasörleri okuyamadan savunma yapamayacağını ifade etti.

Yargılama sırasında söz alan avukatlardan Yurtkan Yücel, dava dosyasına giren bir belgeden bahsetti. Erzincan İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından 19 Aralık 2008 tarihinde hazırlanarak 37 ilin İstihbarat Şubelerine dağıtılmış olan belgeden yeni haberdar olduklarını belirten avukat Yücel, neden kendilerine tebliğ edilmediğini sordu. Bu evrakları incelemek, savunma hazırlamak için süre verilmesini istedi. Ancak savcılık verdiği mütalaasında bu taleplerin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek reddedilmesini istedi. Verilen kısa bir aranın ardından mahkeme, avukatların savunma için süre isteklerini reddetti.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda mahkeme, savunmalara geçeceğini söyledi. Ancak tutuklu polisler, dosyanın içeriğinin çok olması, cezaevi şartlarının hazırlanmak için yeterli olmaması ve her hafta diğer davalardan dolayı duruşmalara geldikleri için hazırlanacak zamanın olmamasını gerekçe göstererek savunma yapmak için ek süre istedi. Bunun üzerine mahkeme, hazır olan ve tutuksuz yargılanan Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'in savunmasına geçti.

Davada tutuksuz yargılanan eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder savunmasını hazırladığını, dosyaya yeni delillerin eklenmesi durumunda ek savunma yapacağını belirtti.

Tahşiye davasıyla ilgili 'adli kolluk' görevinden dolayı yargılandığını belirten Ergüder, "Emniyet müdür yardımcılarının adli kolluk görevi yoktur. Birimler arası yazışmaları koordine eder. Bu dosyada tek bir imzam yoktur." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Tahşiye'ye kumpas' iddiasıyla açılan davaya devam edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER