Tanal: Digiturk hala TMSF'nin elinde mi?


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Katarlı bir şirket grubuna satışının yapıldığı ileri sürülen Digiturk'ün yönetiminde hala TMSF'nin olduğu iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Tanal ayrıca Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a TMSF'nin neden Ethem Sancak ve Sabah grubundan milyonlarca liralık KDV'yi almadığını da sordu?

Tanal'ın Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a verdiği soru önergesi şu şekilde:

"Bu önerge tarihinde ve Digiturk tarafından Samanyolu TV, Samanyolu Haber, Kanaltürk, Bugün TV, Yumurcak TV, Mehtap TV ve Irmak TV kanallarının platformdan kaldırıldığı tarihte Digiturk yönetiminde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'nin olduğu iddiaları doğru mudur?

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün 2015 Ramazan Bayramı öncesi bayram sonrası Digitürk'un satış işleminin yapılacağına ilişkin beyanları ve TMSF yetkililerinin de devir işleminin kısa sürede biteceği yönündeki beyanları doğru değil midir?

Sayıştay raporlarına göre BMC'nin Es Mali Yatırım'a satışında TMSF'nin tahsil etmesi gerektiği halde etmediği KDV tutarının 95 milyon 926 bin TL, Sabah-ATV satışında Turkuvaz Radyo ve Gazetecilik A.Ş.'den tahsil edilmesi gerektiği halde tahsil edilmeyen KDV tutarının 33 milyon 994 bin TL ve 24.1 milyon dolar olduğuna ilişkin iddialar doğru mudur?

Bu iddialar doğru ise bu tahsilat neden ve hangi yasal gerekçe ile yapılmamıştır? Bu tahsilat yapıldı ise ne zaman yapılmıştır?

Bu şekilde idarenin devlete yatırılmayan KDV tutarlarından 130 milyon TL ve 24.1 milyon dolar ile büyük bir zarara uğratılmasının sorumluları kimlerdir? Bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır?

Eksik KDV ödeyen kuruluşların Ethem Sancak ve Sabah Grubu olması tesadüf müdür? "

CİHAN
<< Önceki Haber Tanal: Digiturk hala TMSF'nin elinde mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER