Tanrıkulu, TRT'nin sanatçı sınavının Meclis tarafından araştırılmasını istedi


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TRT tarafından düzenlenen Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çoksesli Müzik, Tonmayster Stajyer Sanatçı sınavında yaşanan ihmallerin, sınavı kazananlar üzerinde oluşan şaibenin araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. TBMM Başkanlığı'na bir dilekçe veren Tanrıkulu, "Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından düzenlenen Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çoksesli Müzik, Tonmayster Stajyer Sanatçı sınavı üzerindeki şaibeler, kuruma olan güveni sarsmaktadır. TRT tarafından düzenlenen ve yüzlerce adayın başvurduğu bir sınavda yaşanan ihmallerin, sınavı kazananlar üzerinde oluşan şaibenin araştırılması amacıyla Anayasanın 98'inci, İçtüzüğün 104 ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederim." ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, dilekçesinde ise gerekçelerini şöyle sıraladı: "TRT tarafından düzenlenen Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çoksesli Müzik, Tonmayster Stajyer Sanatçı sınavına altı bin kişinin müracaat ettiği ancak sınavı kazananların Seçici Kurulda bulunanların birinci dereceden akrabaları ve hatta çocukları oldukları iddia edilmektedir. Sınava başvuran vatandaşlarımızın emekleri gasp edilmektedir ve artık kamuoyu tarafından AKP'nin Torpil Demokrasisinin işlerlik kazandığının bir kanıtı daha tescillenmektedir.

AKP'nin torpil atamaları sayesinde birçok AKP'linin yakınları sınavlı ya da sınavsız olarak sadece AKP'li veya AKP'ye yakın oldukları için Kamuda istihdam edilmiştir. AKP İl ve İlçe teşkilatlarının neredeyse iş ve işçi bulma kurumuna dönüşmesi medyada defalarca yer almaktadır. KPSS skandalının henüz aydınlanmadığı, AKP'lilerin sınavsız olarak kamu kadrolarına atanmalarının açıklanmadığı ülkemizde bir skandalın da TRT'nin düzenlediği Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çoksesli Müzik, Tonmayster Stajyer Sanatçı sınavında yaşandığı basına yansımıştır.

Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çoksesli Müzik, Tonmayster Stajyer Sanatçı sınavına katılan yüzlerce adayın sınav sonucu açıklanmamıştır, sınavda seçici kurulu oluşturan kişilerin yakınlarının sınavı geçtiği iddia edilmektedir. Sınavı kazanan adaylardan birinin sınavlar başlamadan önce bir konser afişinde kendisini TRT İzmir Radyosu Kanun Sanatçısı olarak tanıttığı ancak basında bu bilginin haber olarak yer almasından sonra, kişisel sosyal medya hesabından yer alan afişi kaldırdığı iddiaları mevcuttur. Sınavı kazanan bir kişinin ise, sınavdan önce TRT'de göreve başladığı iddia edilmektedir.

Seçici Kurul'un yakınları ve AKP'lilerin tanıdıkları sınavları geçerken kendi dalında uzmanlıkları olan ve dünyaca tanınan birçok sanatçı bu sınavı geçememiştir. AKP'nin torpilli atamaları sonucu kamu kurumlarında liyakat yerine "hamili yakın" dönemi yaşanmaktadır. TRT'de yaşanan bu son skandal kamu vicdanını yaralamakta ve binlerce vatandaşımızın devlete olan güvenini sarsmaktadır. Bu skandalın sorumlularının belirlenmesi ve bu skandala sebep olan etkenlerin araştırılması sebebiyle Meclis Araştırması açılması elzemdir." CİHAN
<< Önceki Haber Tanrıkulu, TRT'nin sanatçı sınavının Meclis tarafından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER