TBMM’de 'teröre karşı bildiri' tezkeresi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda "teröre karşı bildiri" konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi kabul edildi.

SHABER3.COM

Sözcü'de yer alan habere göre Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulu’nda, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Bilgilendirmenin ardından teröre karşı bildiri konulu TBMM tezkeresi, Meclis gündeminde okunarak oy çokluğuyla kabul edildi.

"ŞEHİTLERİMİZ BU MEMLEKETİN GURURUDUR"

DEM Parti haricindeki bütün partilerin 'evet' oyu verdiği tezkerede şu ifadeler yer aldı:

- "Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde, 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada, 9 kahraman askerimiz; Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuşlar Serkan Sayin, Ahmet Köroğlu ve Hakan Gün, Piyade Sözleşmeli Erler Kemal Batur, Müslüm Özdemir ve Emrullah Gülmez, İstihkam Sözleşmeli Erler Murat Atar ve Muhammed Tunahan Evcin vatan aşkı ile şehadet şerbetini içmişlerdir. Şehitlerimiz hepimizin evladı, bu memleketin gururudur.

"AĞIR BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDECEKLER"


- Gazi Meclis olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize ve şehitlerimizin kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralanan kahraman askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Bu menfur terör saldırısını gerçekleştirenler bunun karşılığını kuşkusuz ki ağır bedellerle ödemişlerdir ve ödemeye devam edeceklerdir. Terör hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Türk milletinin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine tehdit oluşturan başta PKK/YPG/PYD ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütleriyle içeride ve dışarıda kararlılıkla mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu tüm dünyaya ilan ediyoruz.

DÜNYAYA ÇAĞRI: NET BİR TUTUM BEKLİYORUZ

- Kendi başkentlerinde Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerinin propaganda araçlarına, elebaşlarının barınmasına, finans, eleman ve silah teminine sessiz kalan ve hatta destek olan devletlerin terörle mücadelede samimiyetlerini de sorguluyor, çifte standartlı yaklaşımlarını sona erdirmeleri gerektiğini bir kez daha önemle hatırlatıyoruz. Başta komşu ülkeler olmak üzere diğer ülke parlamentoları ve uluslararası kuruluşlardan Türkiye’ye yönelik terör eylemlerine karşı net ve tavizsiz bir tutum sergilemelerini beklemekteyiz.

"MÜCADELEMİZ TAVİZSİZ ŞEKİLDE SÜRECEK"

- Bütün dünya bilmelidir ki; son terörist etkisiz hale getirilinceye, terör kaynağında kurutuluncaya ve terörün arkasındaki tüm destekler ortadan kaldırılıncaya kadar mücadelemiz tavizsiz bir şekilde sürecektir. Milli iradenin tecelligahı olan Gazi Meclisimiz bu sürecin yakından takipçisi olmaya devam edecektir."
<< Önceki Haber TBMM’de 'teröre karşı bildiri' tezkeresi kabul edildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER