Bu uygulamalara bayılacaksınız!

Teknoloji devinden, trafik kazalarının önüne geçen ilginç uygulamalar...

Bu uygulamalara bayılacaksınız!

Cep telefonlarının neden olduğu otomobil kazalarının önüne geçmek için teknoloji devleri ilginç uygulamalar geliştirmeye başladı.

Ulus­la­ra­ra­sı tek­no­lo­ji de­vi Xe­rox, cep te­le­fon­la­rı­nın ne­den ol­du­ğu tra­fik ka­za­la­rı­na dik­kat çe­ken bir açık­la­ma ya­yın­la­dı. Açık­la­ma­da, her yıl dün­ya ge­ne­lin­de on­ bin­ler­ce in­sa­nın ölü­mü­ne sebep olan bu alış­kan­lı­ğı azalt­mak üze­re ge­liş­ti­ri­len ör­nek akıl­lı cep te­le­fo­nu uy­gu­la­ma­la­rı ve özel­lik­le­ri ta­nı­tıl­dı.

Güvenli bir yolculuk için öneriler;

iOs in the car

Aramaları sesli mesaj olarak iletme, mesajları yüksek sesle okuma gibi özellikleri olan bu uygulama navigasyon hizmeti de sunuyor

SafeCell

Ara­cı­nız sa­at­te 5 km hız­la yol al­ma­ya baş­la­dı­ğı an­dan iti­ba­ren, bu uy­gu­la­ma te­le­fo­nu­nu­za ge­le­cek ara­ma­la­rı, me­saj­la­rı si­ze ulaş­ma­dan ön­ce dur­du­rur. Si­ze ulaş­ma­ya ça­lı­şan­la­ra ko­nu­mu­nu­zu ve ara­ba kul­lan­dı­ğı­nı­zı be­lir­ten oto­ma­tik bir ya­nıt gön­de­rir.

Driving Mode

Win­dows Dri­ving Mo­de, iP­ho­ne  uy­gu­la­ma­sı Do Not Dis­turb’e ben­ze­mek­te­dir. Ge­len bü­tün ara­ma­la­rı sus­tu­rur, oto­ma­tik ola­rak ko­num ve ya­nıt gön­de­re­bi­lir ama gi­den ara­ma ve me­tin­ler blo­ke ol­maz.

DriveSafe.ly

Gelen e-posta ve mesaj bildirimlerini susturur, gerçek zamanlı olarak yüksek bir sesle gelen metinleri okur ve sizin adınıza otomatik bir yanıt gönderir. Uygulamanın ücretsiz ve yükseltilmiş ücretli sürümü de bulunuyor.

Do Not Disturb

App­le mar­ka ci­haz­lar­da mev­cut olan bu özel­lik sa­ye­sin­de yol­da ol­du­ğu­nuz sı­ra­da tüm çağ­rı­lar, me­tin­ler ve uya­rı­lar sus­tu­ru­lur. Va­ra­ca­ğı­nız ye­re ulaş­tı­ğı­nız­da ya­ka­la­dı­ğı çağ­rı ve me­saj­la­rı kul­la­nı­cı­ya ha­tır­la­tır.

Güvenli sürüş için şart

Gü­ven­li araç kul­lan­ımını sağ­la­ya­cak ve çağın en pratik yöntemleriyle geliştirilen bu mo­bil uy­gu­la­ma­lar, ara­ba sür­dü­ğü­nüz için ce­vap ve­re­me­di­ği­ni­zi ve ne za­man ge­ri dö­nüş ya­pa­bi­le­ce­ği­ni­zi, ses­li me­saj, SMS, e-pos­ta ola­rak si­zi ara­yan ki­şi­ye ile­ti­yor.

DriveMode

Aracınız etkin bir şekilde saatteki hızı en az 25 km olduğunda, size ulaşmaya çalışan kişilere yolculuk esnasında olduğunuzu haber veren, kişiselleştirilmiş otomatik bir yanıt gönderir.

<< Önceki Haber Bu uygulamalara bayılacaksınız! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER