Çinliler bunu da yaptı

Çin 'yeni süpersonik denizaltının San Francisco'ya 100 dk'da varacağını' iddia etti.

Çinliler bunu da yaptı

Hayatımıza giren teknolojinin her geçen gün artması kaçınılmaz bir hal alırken; bilmediğimiz ve belki de vatandaş olarak hayatımıza çok sonraları girecek ya da hiç girmeyecek teknolojiler mevcut. Özellikle uzay ve askeri amaçlı bu teknolojilerle ilgili her gün farklı bilgiler sızıyor. Çin'in Amerika ve Rusya gibi dünya devleriyle yarışta olduğu bu dönemde haberler de o taraftan gelmeye devam ediyor.
ÇİN'DEN SAN FRANCISCO'YA 2 SAATTEN AZ
Çin, 'süper-kavitasyon/süper-aşınma' bir nesnenin etrafında köpük oluşturularak sürtünmenin belirli ölçülerde azaltılarak suyun içerisinde ilerlemesini sağlayan teknikteki yeni gelişmeleri kullanarak; Çin'den San Francisco'ya 2 saatten daha az bir sürede ulaşabilecek süpersonik sualtı gemisi yapmanın bir yolunu bulduğunu iddia etti. Bu seyahat amaçlı müthiş bir gelişme olabilir fakat aynı zamanda sualtı silahları içinde kullanılabilir. Aslında proje zaten askeri amaç için geliştirilmiş durumda.
SOVYETLER 370KM'YE ÇIKMIŞTI
Bu teknik orijinal olarak soğuk savaş yıllarında Sovyet Donanması tarafından saatte 370km hıza ulaşabilen 'Shakval' isimli torpido için geliştirilmişti. Fakat o dönem teknik imkanları ve savaş torpidoyu çevreleyen köpüğün ebatını ve süratini oldukça sınırlı bıraktı.

ARTIK BÜYÜK GEMİLERDE DE KULLANILABİLECEK
Fakat şimdi Çinliler, bu yeni araştırmayla çok daha büyük bir köpüğün oluşturulabileceğini ve büyük denizaltı araçlarında oluşacak sürtünmeyi sert bir biçimde azaltılabileceğini iddia etti. Çinliler artık gerçek ebatlarda ses hızına ulaşarak; saatteki hızı 5,800km'ye çıkabilen 'süper-kavitasyon/süper-aşınmalı' denizaltı yapımının mümkün olduğunu iddia ediyorlar. Bu teknolojiyle bir denizaltı ya da süpersonik bir nükleer füze yapmak mümkün tabii ki.

Bir Çinli araştırmacı durumu şöyle izah etti "bu teknik sayesinde su altında yüzmek havada yüzmek kadar kolay olacak".


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Çinliler bunu da yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER