Tekrar tehdit ediyorum… Bakalım ne yapacaklar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş’a saldıran müezzine yönelik sözleri nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, “Mil-Diyanet diye bir dernek şimdi suç duyurusunda bulundu, ‘imamı tehditten.’ Ben kereste gibi bir erkeği tehdit etmişim, güzel. Şimdi tekrar tehdit ediyorum. Bakalım ne yapacaklar? İpin ucu koptu. Hayatımda böyle bir şey görmedim” dedi.

SHABER3.COM

Sözcü'de yer alan habere göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Aziz Tuna’yı makamında ziyaret etti.

“ŞİMDİ TEKRAR TEHDİT EDİYORUM… BAKALIM NE YAPACAKLAR”

Akşener, Tuna'yı ziyaretinde İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş'a müezzinin saldırmasına ilişkin konuştu. Akşener şunları söyledi:

* “İmam tur atmış orada. Dolayısıyla bizim ilçe başkanımız yaşlıca bir bey, Cami Yardımlaşma Derneği'nin Başkanı. Her türlü camiye faydası dokunan, yardımlaşma sistemini götüren kişi. Kamerada videosu var. Adam 40 yaşlarında falan, iri yarı bir tip. İmam denilen zat. Eşinin yanında bildiğin küfrederek dövmüş. Öldüresiye dövmüş. Komşular ayırmışlar. Evi terk etmiş bizimkiler. Evi kapatıp bir süreliğine Eskişehir'e gitmişler. ‘Ben geldim, buyurun' dedim. Fakat çok enteresan. Mil-Diyanet diye bir dernek şimdi suç duyurusunda bulundu, ‘imamı tehditten'. Ben kereste gibi bir erkeği tehdit etmişim, güzel. Şimdi tekrar tehdit ediyorum. Bakalım ne yapacaklar? İpin ucu koptu. Hayatımda böyle bir şey görmedim.”

“30 LİRANIN ALTINDA KİRAZI SATTIĞI TAKDİRDE PARA KAZANAMAZ”

Belediye Başkanı Tuna ise Akşener'e bölgedeki kiraz üreticilerinin sorunlarını anlattı. Tuna şunları söyledi:

* “İlk gün 75 liradan açtılar kirazın fiyatını. Bahsettiğim ihracata giden kirazımız. İkinci gün anlamını bilmediğimiz şekilde 35 liraya indirdiler fiyatı. Bahaneleri de şu oldu. Almanya kirazı çıkmış bir anda piyasaya, bizim kadar kalitesi olmamasına rağmen. Bizden daha milliyetçi oldukları için kendi kirazlarını yemeyi tercih etmişler. Bizim kirazlar ortada kalmış. O yüzden kendi stoklarında da kiraz olduğu için arkadaşlar alamamışlar kirazı. 35'ten 25'e kadar düştü kiraz. Uluborlu'nun tescilini aldığı Napolyon kirazı o geçti artık. Ürünün rekoltesi düşmeye başladıkça fiyatını yükseltiyor arkadaşlar. Bunu çok güzel ayarlıyorlar.

* Şu anda sistemde çalışmayan, bildiğimiz klasik yöntemle kiraz üretimi yapan bir kardeşimiz 30 liranın altında kirazı sattığı takdirde para kazanamaz. 15 bin ton civarında rekoltemiz vardı. Bu sene çiftçimizin yüzünün güleceği bir seneydi. Çok iyi alım yapılacak, dediler. Bir gün sadece suni bir görüntü verip 75 lira dedikten sonra 35 liraya indirdiler. Gerçek yüzlerini gördük. Vatandaş kendini sudan çıkmış balık gibi görünce koştu geldi yardıma. ‘Başkan ne yapıp ne edeceğiz' diye. Vatandaşın diline düştük. Sonunda dediler ki biz kapatmak istiyoruz alım yerini. Biz de belediyenin araçlarıyla 1 günlük sembolik olarak kapattık. Bu tabii sonuçsuz. Vatandaş o kadar sabırsız ki kendileri ambargoyu deldiler. Bizim çalışmamız çok sonuç vermedi.

“BAHÇELERİNİ, KİRAZ AĞAÇLARINI KESECEK OLAN ÜRETİCİMİZ VAR”

* Çiftçi Birliğini kurmak istiyoruz. Bana denilen şu. ‘Çiftçi Birliğini kursan ne olacak? O da bir kooperatif. Pazar bulmadığın takdirde ne elde edeceksin'. Burası 22 bin dönüm ekilebilen bir arazisi olan bir ova. Biz burada bu birliği kurarsak ilk etapta en azından bu girdi maliyetlerini düşürürüz. Girdi maliyetlerini düşürdüğümüz için hiç olmazsa yine aynı fiyattan satsak dahi kar etme şansımız olacak. Çiftçimizin cebine hiç para kalmadı. Şu anda Ziraat Bankası'na kredi borcunu çevirmeyecek belki icra yoluyla bahçesi satılacak birçok çiftçimiz var. Onun yanında bahçelerini, kiraz ağaçlarını kesecek olan üreticimiz var.”

Tuna, Akşener'e yöreye ait bir yazma hediye etti. Akşener daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti. Akşener, ziyaret esnasında; bir esnafa, “Başkan kirazı söylüyor, 35 lira. 35 liralık mazotla o kirazı kaça mal edeceksiniz bundan sonra” dedi. Esnaf, “Çiftçi zararda” diye cevap verdi. Akşener, esnaf ziyaretinin ardından bir hamamın açılışını yaptı.
<< Önceki Haber Tekrar tehdit ediyorum… Bakalım ne yapacaklar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER