Terörle mücadeleye ara verip hâkim karşısına çıktılar

Bundan 19 ay önce bir sahur vakti gözaltına alınan emniyet mensupları dün hâkim karşısına çıktı.

Terörle mücadeleye ara verip hâkim karşısına çıktılar

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya 23 tutuklu ve 100 tutuksuz sanık katıldı.

Tutuksuz yargılanan polislerden çoğunun Güneydoğu'da terörle mücadelede görevli oldukları ve mahkeme için İstanbul'a geldikleri öğrenildi.

Yolsuzlukları ve terörü soruşturdukları için 22 Temmuz 2014'te sahur vakti gözaltına alınan emniyet mensupları 19 ay sonra hakim karşısına çıktı. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yürüttüğü ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen davanın ilk duruşmasına 23'ü tutuklu toplam 100 sanık katıldı.

Dava, polislerin kimlik tespiti ile başladı. İsmi okunan polis, ayağa kalkıp eş durumunu, aylık gelirini ve çalıştığı yeri söyledi. Kimlik tespiti sırasında ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkma' suçlamasıyla yargılanan polislerin büyük çoğunluğunun terörün en şiddetli yaşandığı Diyarbakır, Şırnak, Tunceli, Mardin, Hakkâri, Bingöl, Ağrı gibi illerde halen görevine devam etmesi dikkat çekti. Dava için söz konusu illerdeki görevlerini bırakıp İstanbul'a gelen polisler, duruşmanın bitmesi ile tekrar terör örgütleri ile mücadele edilen illere geri dönecek. Davada aralarında Emniyet Müdürleri Erol Demirhan, Mesut Yılmaz, Ali Fuat Yılmazer ve Hayati Başdağ'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 143 kişi yargılanıyor.

ALİ FUAT YILMAZER'DEN ADRES TEPKİSİ
22 Temmuz davasının ilk duruşması gergin başladı. Kimlik tespiti sırasında yıllarca terör örgütleri ile mücadele eden isimlerin ev adreslerinin deşifre edilmesi üzerine eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer tepki gösterdi. Terörle mücadele eden kişilerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Yılmazer, “Biraz dikkatli olun arkadaşlar. Bu ülkeye daha çok hizmet edeceksiniz. Kime güvenip adreslerinizi yazdırıyorsunuz. Yarın çarşaf çarşaf yayınlanıyor gazetelerde.” diyerek meslektaşlarını uyardı. Bunun üzerine mahkeme başkanı Ahmet Civelek, Yılmazer'e izin almadan konuşmamasını söyledi. Yılmazer ise “Sayın başkan sizin ikaz etmeniz lazım. Bu arkadaşlar yıllarca terörle mücadele ettiler. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini düşünmüyor musunuz?” şeklinde karşılık verdi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI EDİRNE'DE ESNAFLIK YAPIYOR
Sanıkların kimlik tespiti sırasında duruşma salonunda ilginç anlar da yaşandı. Yargılandığı dava nedeniyle meslekten uzaklaştırılan bir polis Edirne'de esnaflık yaptığını söyledi. Tutuksuz isim Kadri Cemil Yiğit, “Kaç çocuğunuz var?” sorusuna “Tutuklu amcalarının ellerinden öper iki kızım var.” diye cevap verdi. Öte yandan kimlik tespiti sırasında bir polis memurunun, Diyarbakır'da hırsızlık büroda görevli olduğunu söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.

<< Önceki Haber Terörle mücadeleye ara verip hâkim karşısına çıktılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER