TMOK Başkanı Erdener: Rio kotasında Londra'yı yakalamamız zor


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda elde edilen sporcu kotasının Rio öncesi yakalanmasnın zor olduğunu söyledi.

TSYD Toros Zirvesi'nin ilk oturumunda 'Rio 2016' konulu panel gerçekleştirildi. Panel'in moderatörlüğünü Fatih Kuşçu yaparken, panele konuşmacı olarak ise Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Atilla Gökçe ve Mert Aydın katıldı. Panelde söz alan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Rio Olimpiyat oyunları öncesi karamsar bir tablo çizerek, elde edilen kota sayısının azlığına dikkat çekti. Türkiye'nin nüfusuna vurgu yapan Erdener, bu kadar kalabalık bir ülkeden çok paralar harcanmasına rağmen olimpiyat oyunlarına giden sporcu sayısının azlığına dikkat çekerek nerelerde yanlış yapıldığının sorgulanması gerektiğini savundu.

Rio 2016'da 10 bin 500 sporcunun yarışacağını vurgulayan TMOK Başkanı Erdener, "Şuan itibariyle 32 sporcumuz Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bize verdiği bilgide Rio'ya katılma hakkı kazanmış durumda. 32'nin üstüne 15-17 sporcumuzda komite onayı beklediğimiz durumdalar. Şuan itibariyle 50-55 sporcuyu konuşuyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Mutlaka takım branşlarında katılmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bayan voleybol ve basketbolda umudumuz var. Londra'ya 114 sporcuyla katılmıştık. 2 bayan takımımız bu sayıya dahil. Zaten takım olmadığı zaman 100 sporcuyu geçmemiz mümkün değil. Bu 114 sporcunun yüzde 60'ı bayandı. Bu bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin ciddi anlamda kadının spora katılımını teşvik eden prensip kararları var. Bu durum bizi oldukça farklı bir konuma getiriyor. Benim beklentim zar zor Londra'yı yakalayabiliriz. Bu noktada kendimizi ciddi anlamda sorgulamalıyız. 78 milyon nüfusu olan bir ülke 200 sporcudan oluşan bir kafileyi olimpiyat oyunlarına götüremiyorsa, çok büyük paralar harcamamıza karşın bu noktada neyi, nerede, nasıl yapıyoruz. Bir yanlışımız var mı bu sorgulamayı yapmalıyız diye düşünüyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber TMOK Başkanı Erdener: Rio kotasında Londra'yı yakalamamız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER