TMSF'nin atadığı yönetim, Bank Asya'yı arpalığa çeviriyor

BDDK kararıyla TMSF tarafından Bank Asya’ya hukuksuz olarak atanan geçici yönetim, bankadaki 21 çalışanı, gerekçe göstermeden işten çıkardı.TMSF'nin atadığı yönetim bu kadar davanın altından kalkamayacak

TMSF'nin atadığı yönetim, Bank Asya'yı arpalığa çeviriyor

Keyfî olarak atıldığını belirten KOBİ ve Bireysel Krediler Tahsis Müdürü Cevdet Korkmaz, TMSF, BDDK ve geçici banka yöneticileri hakkında 100 bin liralık manevî tazminat davası açtı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından Bank Asya’ya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca (TMSF) atanan geçici yönetim, bankadaki bazı çalışanları işten çıkardı. Bankaya TMSF tarafından atanan geçici yönetimin gerekçe göstermeden işten çıkardığı KOBİ ve Bireysel Krediler Tahsis Müdürü Cevdet Korkmaz TMSF, BDDK ve banka yöneticileri hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. İşten çıkarılan diğer yöneticilerin de dava hazırlığında olduğu öğrenildi. İşten haksız şekilde atılanların geçici yönetim yetkisini haiz kişilere karşı açacağı tazminat davalarının tutarının 10 milyonlarca TL’ye ulaşacağı belirtiliyor.

'YERİMİZE HUKUKSUZ İŞ YAPTIRABİLECEK ELEMAN ATADILAR'

Şubat 2015’te iş kanunu hükümlerine aykırı olarak geçici yönetim tarafından işten atıldığını ileri süren Cevdet Korkmaz, bu durum karşısında Banka Genel Müdür Vekili Aydın Gündoğdu ile BDDK ve TMSF fon kurulu üyeleri ile başkan ve başkan yardımcıları aleyhine 100 bin TL tutarında manevi tazminat davası ve ceza davaları açtığını söyledi. Korkmaz, aynı zamanda işe iade davası da açtığını ifade etti. Görevden alınanların yerine atananların ise mevcut yönetimin hukuksuz kararlarını uygulatabileceği kişilerden oluştuğunu belirten Cevdet Yılmaz, yeni yönetimin atadığı kişilerin çoğunun sektörde iş bulamamış ve hukuksuz uygulamaların üstünü örtebilecek kişilerden seçildiğini kaydetti. Kış ortasında, uyarılmadan geçici yönetim tarafından işten atıldığını vurgulayan Cevdet Korkmaz, “Uyarı yapılmadan ve gerekçe gösterilmeden iş akdim sonlandırıldı. Hakkımı gerekirse AİHM’ye kadar arayacağım. Hukuk tamamen siyasallaştığından yurtiçi hukuk yollarından bir sonuç alınamasa da AİHM’nin hakkımı teslim edeceğini düşünüyorum. Benim durumumda olan tüm arkadaşlara da bu şekilde yapmasını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

'AKP'Lİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ 35TL KREDİ KARDI BORCU İÇİN BİLE KEÇİCİ YÖNETİMİ ARADI'

Korkmaz, AKP’li üst düzey bir yöneticinin eşine ait kredi kartı borcunun sadece 35 TL olduğunu ve bu konuyla ilgili olarak bankadaki geçici yönetimin arandığını ileri sürdü. Aranan geçici yöneticinin bu arama sonrasında bankadaki ilgili kişilerden konunun araştırılması talimatını verdiğini belirten Korkmaz, bu 50 liranın altındaki küçük tutar için bile geçici yönetim kurulu üyesinin aranmasının ileriki süreçte ne gibi taleplerin önünü açabileceğini kamuoyunun takdirine bıraktığını kaydetti. Geçici banka yönetiminin yaptığı her hukuksuz işlemden dolayı Türkiye ve uluslararası mahkemeler önünde hesap vereceğini hatırlatan Korkmaz, maddi, manevi ceza tazminat davalarının yanı sıra uluslararası ceza mahkemelerinde de şikayetçi olacağını söyledi.

ZAMAN
<< Önceki Haber TMSF'nin atadığı yönetim, Bank Asya'yı arpalığa çeviriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER