"Toplu taşımaya yüzde 25 zammın vatandaşa maliyeti yüzde 50"


CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 2016 yılının ilk günlerinde toplu taşımaya yapılan zamlara ilişkin olarak, "Bu yapılan zam yüzde 25 oranında, ama bunun vatandaşa maliyeti yüzde 50 oranında." dedi.

Namık Havutça, yazılı açıklamasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME'nin, yeni yıla şehir içi ulaşım fiyatlarına fahiş zam yaparak başladığını belirtti. "4 Ocak Pazartesi gününden itibaren otobüs bilet fiyatları öğrenci 1,25 TL. Tam 1,75 TL. Ücretli biniş ise 2,25 TL olmasına ilişkin açıklama yapan Ulaşım A.Ş. Başkanı, 2013 yılından beri Bandırma'da ulaşım fiyatlarına zam yapmadıklarını belirtmişti." diyen Havutça, tepkisini şöyle ifade etti: "2013 yılında motorin pompa fiyatı 4,5 lira, ham petrol varil fiyatı ise 95 dolar idi. 2016 yılında ise motorin pompa fiyatı 3,5 lira, ham petrol varil fiyatı ise 37 dolara düştü. Bu aradaki ranttan vatandaş değil birileri faydalanıyor."

ÜLKE GENELİNDE YÜZDE 25 ZAM DEĞİL YÜZDE 25 İNDİRİM YAPILMASI DAHA DOĞRU

"'2013 yılından bugüne ham petrol fiyatında yüzde 65 indirim, pompa fiyatlarında ise yüzde 20 - 25 oranında indirim uygulanmakta iken başta Balıkesir ili olmak üzere diğer birçok ilimizde toplu taşımaya yapılan yüzde 25 dolayındaki zammın vatandaşın cebine yansıması yüzde 50 dolayındadır." diyen Havutça, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve UKOME el ele verip Balıkesir halkını sömürmektesiniz. Bu haksız zammın yükünü vatandaşa yükleyen idarecilerin bu kararı hangi gerekçelere dayandırdığını merak etmekteyim. 2013 yılında bugüne kadar akaryakıttaki yüzde 25 indirimi göz ardı edip üstüne yüzde 25 zam yapan Büyükşehir Belediyesi vatandaşı hiç mi düşünmemektedir?
Yapılan zammı bir daha düşünmelerini öneriyor, o makamlara halka hizmet etmek için geldiklerini bir kez daha hatırlatıyorum. Yüzde 25 zam yerine yüzde 25 indirim yapılması daha doğru olur." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber "Toplu taşımaya yüzde 25 zammın vatandaşa maliyeti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER