Trabzonspor: 0 - Akhisar Belediyespor: 1 (İlk yarı)


Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdin Sezertam, Serkan Olguncan
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Luis Cavanda, Salih Dursin, Musa Nizam, Güray Vural, Aytaç Kar, Okay Yokuşlu, Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, Oscar Cardozo
Akhisar Belediyespor: Fatih Öztürk, Ahmet Cebe, Douglao, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Custodio, Merter Yüce, Onur Ayık, Julio Sami, Landry N'Guemo, Muğdat Çelik,
Gol: Dk. 21 Douglao (Akhisar Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 8 Cardozo, Dk. 8 Özer Hurmacı (Trabzonspor), Dk. 23 Onur Ayık, Dk. 35 Muğdat Çelik, Dk. 43 Julio Sami (Akhisar Belediyespor)

Türkiye Kupası son 16 turunda Trabzonspor ile Akhisar Belideyspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı misafir takımın 1 - 0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Trabzonspor'da sakat olan Mustafa Yumlu ve Mehmet Ekici, akut bronşit teşhisi konulan Aykut Demir ise hasta olduğu için maç kadrosunda yer almadı. Yeni transferlerden Güray Vural ilk 11'de sahaya çıkarken, Muhammet Demir ve Serge Akakpo yedek soyundu. Bir diğer yeni transfer Jose Bosingwa da hazır olmadığı için 18'e alınmadı. Akhisar Belediyespor'dan alınan Güray, bordo-mavili formayı ilk kez eski takımına karşı giydi. Mustafa ve Aykut'un yokluğunda savunmada sıkıntı çeken teknik direktör Hami Mandıralı, stoperde Salih Dursun ve Musa Nizam ikilisine görev verdi. Genç hoca, bu mevkide görev yapan Douglas ile 1461 Trabzon'dan dün transfer edilen Togolu stoper Serge Akakpo'yu ise yedek oturttu.

Akhisar Belediyespor'da ise Güray Vural transferine karşılık Trabzonspor'dan alınan Soner Aydoğdu yedek soyundu. Alper Uludağ ise teknik direktör Cihat Arslan tarafından maç kadrosuna alınmadı. Arslan, Mervan Çelik ve Orhan Taşdelen'i de kadroya almadı. Manisa ekibinin başarılı golcüsü Rodellega ile Petar Grbic sakat oldukları için zorlu maçta forma giyemedi.

20. dakikada sağ kanattan Onur Ayık'ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Onur topu parmaklarının ucuyla üstten kornere çeldi.
21. dakikada Julio Sami'nin sol taraftan kullandığı köşe atışında savunmadan gelen Douglao, altıpas içerisinden kafayla topu filelere gönderdi: 0-1
24. dakikada Güray Vural'ın sol kanattan yaptığı ortada Erkan'dan önce araya giren Akhisar savunması tehlikeyi önledi.
34. dakikada orta sahada kazanılan serbest vuruşu uzun kullanan Douglas pasını sağ kanattaki Muğdat Çelik'e aktardı, bu futbolunun şutunda top yan ağlarda kaldı.
45. dakikada ceza yayının hemen üstünde Onur Ayık, rakibi Musa Nizam'dan sıyrıldıktan sonra sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı, ancak top çok az farkla yandan auta çıktı.

Müsabakanın ilk yarısı Akhisar Belediyespor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor: 0 - Akhisar Belediyespor: 1 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER