Trabzonspor : 0 – Bursaspor: 0 (İlk yarı)


Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Cevdet Kömürcüoğlu
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Luis Cavanda, Carl Medjani, Mustafa Yumlu, Kevin Constant, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu, Stephane M'bia, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, Oscar Cardozo
Burssapor: Mert Günok, Erdem Özgenç, Serdar Aziz, Tomas Sivok, Aziz Eraltay, Cristobal Jorquera, Şamil Cinaz, Luis Adivincula, Josue, Emre Taşdemir, Sercan Yıldırım
Sarı kart: Dk. 32 Okay Yokuşlu (Trabzonspor)

Süper Lig'in 2015-16 Hasan Doğan Sezonu 1'inci hafta maçında Trabzonspor ile Bursaspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Trabzonspor'da Mehmet Ekici sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almıyor. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında yaşadığı sakatlık nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Jose Bosingwa de bordo-mavililerin diğer bir eksiği. Belindeki ağrı nedeniyle durumu belirsizliğini koruyan Onur Kıvrak ise kalede. Bordo-mavililerin yeni transferi Senegalli golcü Dame N'Doye de teknik direktör Shota Arveladze tarafından 18 kişilik kadroya alındı.

Misafir ekip Bursaspor'da ise sakatlığı devam eden golcü oyuncu Necid ile İspanya'nın Villareal takımına transfer olması beklenen, bu nedenle Trabzon'a getirilmeyen Cedric Bakambu maç kadrosunda yer almıyor. Yeşil-beyazlıların Galatasaray'dan transfer ettiği golcü futbolcu Sercan Yıldırım ise teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü.

Bursaspor, geçtiğimiz sezon oynanan iki karşılaşmada da rakibini yenememişti. Bursa'da oynanan ilk maç 3-3 berabere biterken, Trabzon'da oynanan maçı ise bordo mavili takım 1-0 kazanmıştı.

ÇİÇEKLİ BAŞLANGIÇ

Seramoniye ellerinde birer buket çiçekle çıkan Trabzonsporlu futbolcular, bu çiçekleri Bursasporlu futbolculara verdi. Bordo-mavili kulüpten bir görevli de maçın hakemi Tolga Özkalfa'ya çiçek verdi.

Takımlar sahaya çıktığında kapalı tribünün önünde dev bir pankart açıldı. Trabzonspor'un 48. kuruluş yıl dönümünün resmedildiği pankartta, "Burada yazıldı, efsaneler. Burada kazanıldı en büyük zaferler. Efsane stadımızın son senesinde şampiyonluk için el ele" ifadelere yer aldı.

Pankartın alt kısmında ise bordo-mavililerin şampiyonluk kupaları resmedildi. 2010-2011 kupasının renginin sarı yapılması ise dikkat çekti.

Trabzonsporlu taraftarların sezonun ilk maçında Avni Aker'i dolduramadı. Tribünlerdeki önemli boşluklara rağmen stada gelen taraftarlar ise coşkulu tezahüratları ile takımlarına destek oldu. Az sayıdaki Bursaspor taraftarı da kendilerini ayrılan bölümde takımlarını destekledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakika ani gelişen Bursaspor atağında Jorquera'nın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Advincula yerden vurdu, top yan direkten döndü.
24. dakikada hakem Tolga Özkalfa su molası verdi.
37. dakikada Erkan Zengin'in pasında ceza sahası önünden M'bia topun gelişine sert vurdu, kaleci Mert'in parmaklarının ucuyla dokunduğu meşin yuvarlak üstten kornere çıktı.
Kalan dakikalarda da takımların çabası gol getirmedi ve müsabakanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor : 0 – Bursaspor: 0 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER