Trabzonspor'da kongre öncesi 'üye' tartışması


Trabzonspor Kulübü'nün 5 - 6 Aralık'ta yapılacak olağan genel kurulunda daha önce 9 bin 973 olarak açıklanan oy kullanacak üye sayısının 11 bin 251'e çıkartılması tartışılıyor. Başkan adaylarından Celil Hekimoğlu, üye sayısının artırılmasının yönetimin yeni bir kaos planı olduğunu savundu.

Bordo mavili kulübün geçen ay açıkladığı listeye göre, 5-6 Aralık'taki kongrede 2 yılını doldurmuş ve aidatlarını yatırmış 9 bin 973 üyenin oy kullanma hakkı olduğu belirtilmişti. Ancak kulüp yönetimi, dün Divan Başkanlık Kurulu'na gönderdiği ve kulüp sitesinden de açıkladığı listeyle yeni hazırun cetvelini 9 bin 973'ten 11 bin 251'e çıktı. Yeni listeye göre kongrede oy kullanacak üye sayısında bin 278 kişi arttı. Yeniden aday olan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve kurmaylarının bazı hukukçuların, kulübe üye olduğu tarih gözetilmeksizin, aidatlarını yatırmış tüm üyelerin oy kullanabileceğine dair görüşleri üzerine kongre hazırun cetvelini değiştirdiği iddia edildi. Üye sayısı artırımının tüzüğe aykırı olduğunu savunan bazı kişiler ise bu durumun dava konusu olabileceğini ileri sürüyor,

HEKİMOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Yönetimin bu hamlesine tepki gösteren Başkan adaylarından Celil Hekimoğlu, üye sayısının artırılmasının yönetimin yeni bir kaos planı olduğunu savundu.

Yaptığı yazılı açıklamada, bordo mavili kulübün yönetim tarafından hukuki anlamda defalarca hırpalandığını söyleyen Hekimoğlu, "Son yapılan hamle, artık bardağı taşırmıştır. Bu sürece dur diyecek iradeyi camiamızın bütün dinamikleriyle hep birlikte ortaya koymalıyız. Kulüp, görev süresi dolan ve bunu işine geldiği zaman kendisi de kabul eden bir irade tarafından yönetilmeye çalışılıyor. Hazırlanmış, onaylanmış, açıklanmış bir hazırun cetveliyle kongreye gidilirken, bunun sözde belgeler ve talepler gerekçe gösterilerek tüzüğe uygun olmayan üyelerin eklenmesiyle değiştirilmesi ortada olan niyetin göstergesidir. Yapılan yönetimin kaos planıdır. Bizler bu oyunu izlemeyeceğiz. Camianın bütün dinamiklerini de konuya gereken duyarlılığı göstermeye çağırıyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor'da kongre öncesi 'üye' tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER