Trabzonspor'un kongre tarihi belli oldu


Trabzonspor Kulübü'nün, önümüzdeki aylarda yapılması gereken olağan genel kurulunun tarihi belli oldu. Seçimli genel kurul, 5-6 Aralık 2015 tarihinde yapılacak.

Bordo mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz toplanarak aşağıdaki kararı almıştır. Trabzonspor Kulübü Derneği Tüzüğünün 29. maddesi gereği yapılması gereken Olağan Genel Kurul aşağıdaki gündem gereği 21 -22 Kasım 2015 tarihlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde saat 12.00'de yapılacaktır. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının aynı gündemle 5 Aralık 2015 tarihinde gündem maddelerini görüşmek ve konuşmaları yapmak üzere saat 10.00 itibariyle 19 Mayıs Spor Salonu'nda yapılmasına ve 6 Aralık 2015 tarihinde saat 10.00'da seçimlerin yapılması için tekrar aynı salonda toplanılmasına karar verilmiştir." denildi.

YARGITAY KARARI DÜN ÇIKMIŞTI

Trabzonspor yönetiminin, daha önce 20 Aralık'ta gerçekleştirmeyi planladığını olağan genel kurulu Yargıtay'ın dün açıklanan kararı dolayısıyla erkene çektiği belirtiliyor.

Trabzonspor'un 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığa seçildiği olağanüstü kongrede, 'Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir' şeklindeki geçici maddeyle yeni seçilecek yönetimin görev süresi 6 aydan 2,5 yıla uzatılmıştı.

Geçici maddenin oylanması sırasında ise büyük tartışmalar olmuş, birkaç kez tekrarlanan oylamanın ardından, Kongre Divan Başkanlığı ek maddenin kabul edildiğini açıklamıştı. Kongreden sonra 2 genel kurul üyesinin şikayeti üzerine açılan dava sonucunda da Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, geçici maddenin iptaline karar vermişti. Trabzonspor yönetiminin temyiz başvurusu üzerine Yargıtay, yerel mahkemenin kararını yerinde bulmuştu. Bunun üzerine bordo mavili yönetim yeniden Yargıtay'a başvurmuş ve 'karar düzeltme' talebinde bulunmuştu.

Talebi görüşen Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, bordo-mavili yönetimin talebeni reddetti ve yerel mahkemenin kararını ikinci onadı. Yüksek Mahkeme, 6 Ekim 2015 tarihinde görüştüğü dosya ile ilgili kararını dün resmen açıkladı. Yargıtay'ın kararının kulübe ulaşmasının ardından Trabzonspor'un en geç 45 gün içinde kongreye gitmesi gerektiği, aksi taktirde davacıların yeni bir talebi ile bordo-mavili kulübe kayyum atanabileceği ileri sürülüyordu.

CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor'un kongre tarihi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER