Trilyonluk arıtma tesisinin kapısına kilit vuruldu

Trilyonluk arıtma tesisinin kapısına kilit vuruldu

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde İLBANK tarafından yaptırılan atık su arıtma tesisinin kapısına kilit vuruldu. Bahçe Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi'nin yanında bulunan bilgilendirme levhasına göre, İLBANK'ın yaptığı ihaleyi alan Bakışkan İnşaat Mühendislik Mimarlık Turizm Nakliyat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 3.343.166.24 lira sözleşme bedeliyle yapılan arıtma tesisinin kapısına vurulan kilit ile tesis devre dışı bırakıldı.

İddiaya göre, yüklenici firma iflas nedeni ile elektrik borcunu ödeyemediği için tesisin kapısına kilit vuruldu. Arıtma tesisi civarında çiftçilik yapan Gayret Akyüz, yaklaşık 1 aydır tesisin çalışmadığını belirterek, kanalizasyon suyunun derelere verildiğini öne sürdü. Gayret Akyüz, arıtma tesisinin kapısına kilit vurmakla milli servetin çürümeye terk edildiğini belirterek, çürüyen makinelerin işlevini yapamayacağını söyledi. Akyüz, "Makinelerin işler hale gelmesi için tekrar ihalenin açılması mı gerekir? Birilerinin zengin olması mı gerekir? diye sordu. Akyüz, hazır makinelere sahip çıkılarak faaliyete geçirilmesini yetkililerden isterken, "Milli servetimizin kaybolmaması için herkesin görmesini, duymasını istiyorum. Ben vatandaş olarak yetkililere sesleniyorum. Ne olur sesimizi duyun." diyerek çağrıda bulundu.

Her gün tarlaya gittiğini belirten Gayret Akyüz, arıtma tesisinin kapısına kilit vurulduktan sonra kokudan ve sinekten ciddi şekilde rahatsızlandığını ve vücudunda mantar çıktığını iddia etti. Gayret Akyüz, sözlü olarak Bahçe Toplum Sağlık Merkezi ve Tarım İlçe Müdürlüğü'ne müracaat ettiğini ancak bir netice alamadığını öne sürdü. Tarlasına gitmek için her gün lağım sularından çizme ile geçmek zorunda kaldığını, tesisin çalıştığı dönemlerde derede balık tuttuğunu anlatan Gayret Akyüz, tesisin kapısına kilit vurulduktan sonra, dereden geçerken kokudan, pislikten dolayı balığın kalmadığını söyledi. Akyüz, dere boyunca sebze bahçelerinin olduğunu, hayvanların otlatıldığını vurgulayarak, yenilen sebzelerden, yoğurt ve sütten dolayı çocuklarda ishal ve amip görüldüğünü iddia etti. Akyüz, " Meydana gelebilecek sağlık sorunlarından dolayı birinin ölmesi mi gerekir? Öldükten sonra bu tesis çalışsa ne olur, çalışmasa ne olur." diye tepki göstererek, yetkililerin çözüm bulmasını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Trilyonluk arıtma tesisinin kapısına kilit vuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER