TRT Gelirleri Kanunu'nda değişiklik yapılması için kanun teklifi


CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu, TRT Gelirleri Kanunu'nda değişiklik yapılması için hazırladıkları kanun teklifini TBMM'ye sundu.

TRT'de yayınlanan programlarda Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü aleyhine ifadelerin yer alması üzerine harekete geçen CHP milletvekilleri, TRT'ye çeşitli vesilelerle tüm yurttaşlardan sağlanan gelirlerin kaldırılmasını amaçladıklarını bildirdi.

Teklif yasalaşırsa elektrik enerjisi hasılatının da yer aldığı çeşitli kalemlerden TRT'ye sağlanan gelirler kaldırılacak.

Teklif gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: "TRT'nin tüm yurttaşlarımızdan pay alarak gelir elde etmesi ve yayın yapmasına karşın geçmişten bu yana tarafsız ve bağımsız yayıncılık yapmadığı kamuoyunda kabul görmektedir. Özellikle son 13 yılda TRT'nin yaptığı yayınlar ile yalnızca iktidar partisinin propagandasını yapan bir kurum haline dönüştüğü, buna paralel olarak muhalefet partilerini çoğu zaman görmezden gelmesinin yanı sıra muhalefet partileri aleyhine olacak şekilde, tarafsız bir yayıncılık anlayışıyla bağdaşmayacak yayınları da zaman zaman söz konusu olmuştur."

Geçen günlerde 'Nasıl Oldu, Ne oldu' adlı programda yer alan ifadeler üzerine CHP Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki heyet TRT Genel Müdürü Şenol Göka'yı ziyaret etmiş ve bu ziyarette tartışma yaşanmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber TRT Gelirleri Kanunu'nda değişiklik yapılması için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER