TSK: 13 bölücü terör örtügü mensubu etkisiz hale getirildi

TSK: 13 bölücü terör örtügü mensubu etkisiz hale getirildi

Genel Kurmay Başkanlığı Mardin, Şırnak, Hakkari, Silopi ve Bitlis'te devam eden operasyonlarda 13 bölücü terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdi.

Genel Kurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü ile iligli devam eden operasyonlar hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi: "Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda; 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 7 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak'da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir adet kuru sıkı tabanca, bir adet hilti ele geçirilmiş, altı el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda; 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir adet tabanca, 7 adet el bombası, 3 adet A/T roket mühimmatı, 3 adet sevk fişeği,
100 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 100 adet Biksi fişeği, iki adet gaz maskesi, 6 adet büyük mutfak tüpü ve çok sayıda tıbbi malzeme ele geçirilmiş, yedi el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Silopi'de devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 7 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve 19 adet Kaleşnikof şarjörü, 4 adet el bombası, bir adet roket atar mühimmatı ele geçirilmiş, 6 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Bitlis'in Mutki ilçesinde icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist ise sağ olarak, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği ve 8 el bombası ile birlikte ele geçirilmiş, iki el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Tunceli, Hakkari kırsalında ve Irak kuzeyi Kandil bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, mühimmat deposu ve sığınaklar icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiştir.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Kilis merkezde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, yabancı uyruklu PKK / PYD terör örgütü mensubu dört terörist, yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde icra edilen operasyonda tespit edilen 4 ayrı sığınakta, 50 kg Amonyum Nitrat, yaşam malzemesi ve bir adet ilk yardım çantası ele geçirilmiştir.

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki yol aramasında; 20 adet roketatar mühimmatı, 20 adet roketatar sevk fişeği ve 35 kg patlayıcı madde ele geçirilmiştir." CİHAN
<< Önceki Haber TSK: 13 bölücü terör örtügü mensubu etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER