TSYD Toros Zirvesi başladı


Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından organize edilen 'TSYD Toros Zirvesi' Antalya'da başladı.

Bu yıl 53.'sü gerçekleştirilen seminer 'Toros Zirvesi' adı altında Antalya'da başladı. Seminere bir dönem Gençlik ve Spor Bakanılığı görevi yapan Fikret Ünlü, Basın İlan Kurumu eski genel müdürü Mehmet Atalay, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve 400'e yakın spor medyası çalışanı katıldı. Zirvede kısa bir açılış konuşması yapan TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, sözlerine geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden TSYD üyeleri, Devrim Sağıroğlu, Onur Belge ve Necati Bilgiç'i anarak başladı. TSYD'yi başka bir çizgiye getirmek istedikleri belirten Tongsir, "TSYD'yi bugünün şartlarına uydurmak istiyoruz. Büyük bir çaba halindeyiz." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen TSYD üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise amaçlarını Antalya'da büyük bir TSYD turnuvasına imza atmak olduğunu vurgulayarak, "33 bin kişilik stadyumumuz hizmete girmiş durumda. Antalya'da artık büyük kulüplerin katıldığı TSYD turnuvası yapabiliriz. Özel bir turnuva içerisinde sevgili Arda Turan'ın mücadele ettiği Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih gelip Antalya'da bizim büyüklerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile bir turnuvada yer almasın. Bunu Oğuz Başkanımız ile fikir düzeyinde konuşuyoruz. İleri ki yıllarda fiiliyata dökme gayreti içerisindeyiz. Ben bu güzel aile ile Antalya'da dünyanın en büyük kulüpleri ile Türkiye'nin en büyük kulüplerini buluşturarak uluslararası bir TSYD turnuvasına dönüştüreceğimizi büyük bir heyecanla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından günün ilk oturumu olan 'Rio 2016' başlıklı panel gerçekleştirildi. Öte yandan zirvenin ilk gününde 'Türkiye'de Spor Ekonomisi', 'Spor Kültürünün Yaygınlaştırılması' ve 'Engelsiz Spor' başlıklı paneller gerçekleştirilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber TSYD Toros Zirvesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER