Hocaefendi'nin zihnini ciddi meşgul eden endişesi

Fethullah Gülen Hocaefendi, 'Göz Değmesi, Takdir Nazarı ve Türkçe Olimpiyatları' başlıklı sohbetinde, önemli soruların cevabını verdi.

Hocaefendi'nin zihnini ciddi meşgul eden endişesi

  • Hocaefendi, zihnini meşgul eden bir endişesini aktardı.
  • "Her şeyi ne yapıp edip Allah'a bağlamak lazım."
  • Hassasiyet gösterilmezse yapılan hayırlı işlerin, Allah'ın (cc) Devlet-i Aliye'yi yıktığı gibi yıkabileceğini belirtti.
Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 18 dakikalık en son sohbeti, Herkul.org sitesinde paylaşıldı. 

Hocaefendi'nin çok zamandır, Bamteli ve ders programları haricinde konuşmadığının ve namaz sonrası hasbihalde bulunmadığının aktarıldığı paylaşımda; dün ikindi namazı akabinde zihnini meşgul eden bir endişesini dile getirdiği ifade edildi.

"Belki günde birkaç defa duygu ve düşüncelerimizi bir kere daha gözden geçirmek, iman adına kalplerimizi imanla doldurup taşırmak, her şeyi ne yapıp edip Allah'a bağlamak lazım." diyen Hocaefendi, Cenab-ı Allah'ın eltaf-ı sübhaniyesine, Hz. Üsdat'ın Mektubat'ta verdiği ölçüler içinde "Tahdis-i Nimet" mülazası ölçüsünde bakılması gerektiğine değinip, Alvar İmam-ı ifadesiyle "Değildir Bu Bana Layık, Bu Bende Bana Bu lutf ile ihsan nedendir?" denmesi gerektiğini ifade etti.

"Böyle götürülmezse bu iş, bakın ben çok endişe ediyorum" diyen Fethullah Gülen Hocaefendi, eğer bu konuda hassasiyet gösterilmezse yapılan hayırlı işlerin, Allah'ın (cc) Devlet-i Aliye'yi yıktığı gibi yıkabileceğini söyledi.

Ayrıca Muhterem Hocaefendi'nin özellikle cevap verdiği önemli sorulara da yer verildi.


Kıymetli arkadaşlar,

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi çoktandır Bamteli ve ders programları haricinde konuşmuyor; namaz akabinde hasbihalde bulunmuyordu. Dün ikindi sonrası hemen odasına geçmeyip dar daire denebilecek bir mecliste, zihnini ciddi meşgul eden bir endişesini dile getirdi. Kayıt açısından hazırlıksız yakalandığımız o anda dinlediğimiz çok önemli hakikatleri (klimadan meydana gelen dip gürültüye rağmen) elde edebildiğimiz kadarıyla ses dosyası halinde paylaşmak istiyoruz.

Muhterem Hocamız, 18:22 dakikalık sohbetinde özellikle şu soruları cevapladı:

Göz değmesinin bir aslı var mıdır?

Hasetçinin yanı sıra takdir eden kimsenin nazarı da değer mi?

Peygamber Efendimiz’in (aleyhissalatü vesselam) nazara karşı okuduğu bir dua var mıdır?

Ashab-ı Kehf ve Kıtmîr’in isimlerini de ihtiva eden dua, göz değmesine karşı okunabilir mi?

Haset, gıpta ve tenafüs arasındaki farklar nelerdir; tenâfüsü nasıl anlamalıyız?

İnsanların şerlerinden emin olacağı Kur’an’da vadedilen Rasûl-ü Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz’e büyü yapılmış olmasının hikmeti nedir?

Türkçe Olimpiyatları’yla alakalı tenkitlerin sebepleri nelerdir?

Türkçe Olimpiyatları’na zemin hazırlayan fedâkar insanların kendi kendilerine nazar değdirmeleri de söz konusu mudur?

Ortaya konan faaliyetlere ve elde edilen başarılara sahip çıkmaktan kaynaklanan bir başka göz değmesinden daha bahsediyorsunuz. “Nazarın en tehlikelisi” buyurduğunuz bu hususu biraz daha açar mısınız?

Hem şahsınız hem de arkadaşlarınız hakkında çok endişe duyduğunuz husus nedir?

Yukarıdaki suallerin cevaplarını ya da ipuçlarını bulacağınız bu çok önemli sohbeti dualarınıza vesile olması istirhamıyla arz ediyoruz.  

---------------------------------------------------------------------------

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin marifetullah, muhabbetullah ve iman aşkıyla yoğrulan sohbetlerinden en dikkat çekici kesitler ve güncel değerlendirmeler, Herkül Nağme programıyla ekrana geliyor. 

İslam’a, imana, hayata ve çağımıza dair önemli tespitlerin ve işaretlerin yer aldığı Herkül Nağme ile her gün  yeni bir ufuk sunuluyor. 

Herkül Nağme, her gün 10:45 ve 16:15’de Mehtap TV’de...
<< Önceki Haber Hocaefendi'nin zihnini ciddi meşgul eden endişesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER