Türkiye: 0 - Letonya: 0 (İlk yarı)


Stat: Torku Konya Arena
Hakemler: Stefan Johannesson, Fredrik Nilsson, Magnus Sjöblom (İsveç)
Türkiye: Volkan Babacan, Ozan Tufan, Serdar Aziz, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Gökhan Töre, Volkan Şen, Burak Yılmaz
Letonya: Vanins, Maksimenko, Dubra, Gabovs, Tarasovs, Laizans, Visnakovs, Cauna, Jagodinskis, Karasausks, Rakels
Sarı kartlar: Dk. 9 Tarasovs, Dk. 34 Vanins (Letonya), Dk. 32 Ozan Tufan (Türkiye)

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında Konya'da Letonya ile karşılaşıyor. Maçın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

Isınmak için sahaya çıkan milliler taraftarların alkışları eşliğinde maça hazırlandı. Daha sonra taraftarlar iki takımı da aynı anda çağırarak alkışladı. Tribünlerde taraftarlara 40 bin bayrak dağıtıldı. Konya taraftarı bayrakları sallayarak ay yıldızlı ekibimize destek oldu. Ayrıca taraftarlar 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' pankartı açarak şehitleri unutmadıklarını gösterdi.

ARDA TURAN'A ÖVGÜLER

Takımlar ısınırken taraftarlar da milli futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak tezahüratta bulundu. Barcelona'ya transfer olan Arda Turan çağrıldığında ise 'Arda Turan seninle gurur duyuyoruz' sloganları atıldı.

DEMİRÖREN TRİBÜNDE

Torku Konya Arena'daki karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Letonya Milli Takımı yöneticileri, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de izledi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin'de bugün 4 polisin şehit olması nedeniyle Konya programlarını iptal ettiler ve daha önce açıklamalarına rağmen maça gelmediler.

FATİH TERİM, RAKİP TAKIM HOCASI İLE ATIŞTI

Karşılaşmanın 30. dakikasında hızlı gelişen atakta Gökhan Töre yarı sahada topla buluştu ancak Letonya savunmasının müdahalesi ile yerde kaldı. Hakemin 'pozisyonda faul yok' demesi ve mücadeleyi devam ettirmesi üzerine Fatih Terim sinirlendi ve önce yan hakeme bağırdı. Ardından da hakeme tepki göstermesine hareketleriyle müdahale eden rakip takım hocası Marians Pahars ile atıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Gökhan Töre'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Arda Turan topla birlikte ilerledikten sonra ceza alanı içine girer girmez sol çaprazdan şutunu çekti ancak kaleci Andris Vanins üzerine gelen topu güçlükle çelmeyi başardı.

4. dakikada sağ çaprazdan Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Volkan Şen, Vladislavs Gabovs'tan sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla plase bir vuruş gerçekleştirdi. Kaleci Andris Vanins yerden giden topu çok iyi yatarak tek eliyle çıkarmayı başardı.

13. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasında Volkan Şen, Letonya savunmasının arkasında ceza sahası içinde topla buluştu. Volkan Şen, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda tek vuruşla topu ağlara göndermek istedi ancak kaleci gole izin vermedi.

19. dakikada Gökhan Töre'nin sol çaprazdan şutunda top savunmadan geri döndü.

27. dakikada sol kanattan topla birlikte ceza alanı içine giren Volkan Şen sağ ayağıyla çok sert vurdu ancak top kaleciden geri döndü. Dönen topa Burak Yılmaz altıpasın hemen gerisinden kafa vuruşunu yaptı fakat top yandan auta gitti.

Kalan dakikalardada gol olmayınca ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

ÇEK CUMHURİYETİ MAĞLUP, HOLLANDA 10 KİŞİ KALDI

Öte yandan EURO2016 Fransa Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nun diğer maçlarında da ilk yarılar sona erdi.

Kazakistan, Çek Cumhuriyeti karşısında deplasmanda ilk 45 dakikayı 21. dakikada Logvinenko'nun golüyle 1 - 0 önde tamamladı.

Grubun diğer maçında ise Hollanda ile İzlanda arasında Hollanda'da oynanan maçın ilk yarısı ise 0 - 0 berabere sona erdi. Hollanda'da 33. dakikada Martins Indi kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hollanda'nın golcü ismi Arjen Robben ise 31. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye: 0 - Letonya: 0 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER