Türkiye Barolar Birliği seçim güvenliği için merkez oluşturdu


Türkiye Barolar Birliği (TBB), 1 Kasım'da yapılacak olan seçimler için Seçim Güvenliği Merkezi kurdu. TBB, Türkiye'nin her yerinden (0312) 988 16 70-76 (7hat) numaralı telefondan ulaşılabilecek Seçim Güvenliği Merkezi'nde, gelen çağrının durumuna göre ilgili baroya veya varsa 'Oy ve Ötesi'nin ilgili temsilciliğine yönlendirme yapacak.

Türkiye Barolar Birliği, daha önceki seçimlerde olduğu gibi seçim hukuku konusunda eğitim almış, gönüllü avukatlardan oluşan 'Seçim Güvenliği Merkezi'ni, 1 Kasım'da yeniden hayata geçirecek. Türkiye genelinde Oy ve Ötesi, Ankara özelinde de Oy ve Ötesi ile birlikte Ankara'nın Oyları ile hazırlıklarını yürüten Türkiye Barolar Birliği, 1 Kasım'da sandıkları yakın takibe alacak.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB Genel Sekreteri Avukat Güneş Gürseler, Sayman Avukat Sabri Erdal Güngör ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Kürşat Karacebey ile beraberindeki avukatlar, TBB yerleşkesinde kurulan ve 1 Kasım günü faaliyet gösterecek olan, 'Seçim Güvenliği Merkezi'ni ziyaret ederek son hazırlıkları denetledi.

TBB Seçim Güvenliği Merkezi'nde görev alacak avukatlar, gün boyunca vatandaşların seçime ilişkin sorularını cevaplayacak; oy verme ve oy sayım sürecinde sandık müşahitlerine hukuki destek verecek. Türkiye'nin her yerinden (0312) 988 16 70-76 (7hat) numaralı telefondan ulaşılabilecek Seçim Güvenliği Merkezi'nde, gelen çağrının durumuna göre ilgili baroya veya varsa 'Oy ve Ötesi'nin ilgili temsilciliğine yönlendirme yapılacak.

GEZİCİ EKİPLER OLUŞTURULDU

Merkezde görevli avukatlar sadece gelen çağrılara cevap vermekle de yetinmeyecek. Bu kapsamda, Ankara özelinde, avukatlardan oluşan gezici ekipler gerektiğinde sandık yerine ulaşarak müdahalelerde bulunacak; durumu tespit ve tutanak altına alabilecek.

ANKARA BAROSU SEÇİM HUKUKU VE GÜVENLİĞİ MERKEZİ KURDU

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Seçimi'nde görev yapmak üzere Ankara Barosu da Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi kurdu.
Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde (ABEM) oluşturulan Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi'nde, seçim hukuku alanında uzman avukatlar görev alacak. Seçim ve sandık güvenliğinin hukuka uygun şekilde sağlanabilmesi amacıyla kurulan merkez, Ankara'nın Oyları ile işbirliği içerisinde çalışacak.

Vatandaşlar, Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi'ne 1 Kasım Pazar günü (312) 416 72 00 numaralı telefondan ulaşabilecek. Merkezde görevli avukatlar, oy verme ve oy sayma süreçlerini yakından takip edecekler ve vatandaşların seçimle ilgili tüm sorularına anında yanıt verecek.
Vatandaşların çözemeyeceği sorunlar yaşandığında ise sandık başına giderek durum tespiti yapacak ve yaşanan sorunu tutanak altına alarak ilgili makamlara ulaştırılmasını sağlayacak. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Barolar Birliği seçim güvenliği için merkez... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER