Siyasi partiler de seçimi o adresten takip edecek!

Cihan Haber Ajansı, 1 Kasım seçimlerinde hizmet ağını genişletti.

Siyasi partiler de seçimi o adresten takip edecek!

2002'den bu yana yapılan yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını dünya ve Türkiye kamuoyuna doğru ve eksiksiz ulaştıran Cihan Haber Ajansı, 1 Kasım seçimlerinde hizmet ağını genişletti.

Birçok ulusal televizyon, gazete ve internet haber sitesinin yanı sıra siyasi partilerin büyük kısmı da Cihan'dan seçim sonuçlarını alacak. CHP, MHP, HDP, BBP, DSP ve Demokrat Parti (DP) seçim sonuçlarını Cihan'dan izleyecek. Partilerin seçim sonuçlarını izleyebilmesi için genel merkezlerine bilgi sistemleri kurulacak. Partilerin yetkili isimleri seçim sonuçlarını Cihan'ın merkezinden de izleyebilecek. Seçim sonuçlarını Cihan'dan takip edecek olan partilerden bazılarının konuya ilişkin görüşleri ise şöyle:

CHP Genel Başkan Danışmanı Erdal Aksünger: “Cihan seçim sonuçlarını kamuoyuna sunma noktasındaki çalışmalarını ‘değerli ve anlamlı' buluyoruz. Haber ajansları doğru, gerçekçi sandık sonuçlarını kamuoyuna yansıtmak için önemli görev yürütüyorlar. Anadolu Ajansı'nın manipülasyonlarını gördüğümüz için söylüyorum. Sandıklardaki bilgilerin doğru bir şekilde ulaşması açısından Cihan gibi ajansların yaptıkları görevi çok değerli buluyorum.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: “İktidarın emri altındaki TRT ve Anadolu Ajansı'nın yapması muhtemel manipülasyonlarının önüne geçmek üzere MHP Genel Merkezi'nde oluşturulan Seçim İzleme Komitesi, sonuçları anında, doğru ve karşılaştırmalı olarak takip edecektir. Cihan Haber Ajansı gibi seçim sonuçlarını geniş bir takip ağı kurarak izleyen kuruluşların elde ettiği sonuçlar da takip edilecek ve böylece kamuoyuna en sağlıklı sonuçların yansıtılması sağlanmış olacaktır.”

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır: “Bugüne kadar seçimleri sonuçlarıyla birlikte en doğru veren ve hiçbir zaman dedikoduya, yalanlara yer vermeyen Cihan oldu. Biz bu seçimde de Cihan Haber Ajansı ile çalışacağız. Devletin Anadolu Ajansı bir parti ajansına dönüştü.”

DSP Genel Başkanı Masum Türker: “Seçim sonuçlarını YSK'nın bize tanıdığı imkanın yanı sıra Cihan Haber Ajansı'ndan izleyeceğiz. Türkiye'de karanlık bir dönemden geçtik. Umarım aydınlık bir döneme geçmemizi sağlar bu seçim sonuçları.”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: “Cihan Haber Ajansı'nın burada hakikaten seçimin siyasi partilerin denetimi altında yapılmış olmasına rağmen, zaman zaman siyasi rekabet içerisinde oluşan siyasi iklim dolayısıyla o son dakikada sandıklara sahip çıkmama noktasında zafiyetler ortaya çıkıyor. Bunu engelleyebilecek topyekûn haber alma kaynağı, teyit kaynağı. Cihan, önemli bir vazife yapıyor.”

HDP Eş Genel Başkanı Alp Altınörs: “Biz bu konuda kendi sistemimizi geliştirmiş durumdayız. Bunun yanı sıra Cihan Haber Ajansın'dan sonuçları alacağız. AA'yı da takip edeceğiz. YSK'nın vermiş olduğu anlık bilgiler olacak. Bütün bu verileri kıyaslayarak, herhangi bir usulsüzlük varsa ya da resmi kayıtlardan yansıtılan herhangi bir yanlış bilgi varsa bunları da takip edecegiz.”

CİHAN 
<< Önceki Haber Siyasi partiler de seçimi o adresten takip edecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER