Türkiye ile ABD arasında gizli anlaşma

Fransa’nın Le Monde gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile Menbiç için bir askeri anlaşma yaptıklarını açıkladı. “Bu gizli bir anlaşma” diye konuştu.

Çavuşoğlu: Hiçbir yargı mensubu muhalif gazeteleri susturma talimatı veremez

VİDEO ARŞİVDİR


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın önde gelen gazetelerinden biri olan Le Monde'a konuştu. Suriye'nin kuzeyindeki Membiç kentinin geleceğiyle ilgili soruya cevap veren Çavuşoğlu, Menbiç Anlaşmasıyla ilgili Amerika Birleşik Devletleri'nin sonuca bağlanan anlaşmaya uyduğunu ve hiçbir sorun olmadığını belirtti. Bunun üzerine “Menbiç'in geleceği konusunda nasıl bir anlaşmaya vardınız?” şeklinde soru ile karşılaşan Çavuşoğlu, “Bu gizli bir askeri anlaşma” dedi.


DETAY VERMEKTEN KAÇINDI

Detay vermekten kaçınan Çavuşoğlu, “Bunun hakkında konuşmak istemiyorum” dedi. Rusya ile ilişkiler hakkında da konuşan Çavuşoğlu, “Hava ihlallerinin devam etmesi durumunda NATO'dan garanti aldınız mı?” sorusuna, “NATO zaten tüm Türk hava sahasını koruyan hava savunma sistemini yerleştirme kararı almıştı. Polonya'da düzenlenecek Varşova Zirvesi'nde bunu hatırlatacağım” ifadesini kullandı.


MISIR HAZIR DEĞİL

Mısır ile de normalleşiyor musunuz?” sorusuna cevap veren Çavuşoğlu, bakan seviyesinde sıkıntı olmadığını fakat güçlü, istikrarlı ve güvenli Mısır istediklerini belirtti. Mısır Hükümeti ile Müslüman Kardeşler arasındaki arabuluculuğa ise, “Onların buna hazır olduğuna inanmıyorum. Eğer isterlerse yaparız” dedi.



<< Önceki Haber Türkiye ile ABD arasında gizli anlaşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER