Türkiye Kamu-Sen: İstihbarat ve güvenlik sorumluları zafiyetin gereğini yapmalı

Türkiye Kamu-Sen: İstihbarat ve güvenlik sorumluları zafiyetin gereğini yapmalı

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Mustafa Köse, Ankara'da gerçekleştirilen ve 97 vatandaşın hayatını kaybettiği patlamada güvenlik zafiyeti olduğunu vurguladı. Köse, "Milletimiz böylesine büyük terör saldırılarına maruz kalırken, istihbarat ve güvenliğimizden sorumlu olan yetkililerin de onurlu bir özeleştiri ile gereğini yerine getirmesi icap etmektedir." dedi.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (TÜRKİYE KAMU-SEN) Bursa il temsilciliğinde yapılan açıklamada; "Her gün ülkemizin dört bir yanından gelen terör saldırılarında kaybettiğimiz evlatlarımızın acısını yaşarken, 10 Ekim günü Ankara Gar binası önünde toplanan vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen kahpe saldırı ile yüreklerimiz bir kez daha yanmıştır." denildi. Türk Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Mustafa Köse tarafından okunan açıklamada; yapılan bu saldırıyla terörün etnik kökeni, ideolojisi, dili ve inancının olmadığının altını çizildi. 7 Haziran'dan bu yana 157 vatan evladının asker ve polisin şehit edildiğini anlatan Mustafa Köse, bu süreçte sivil vatandaşların da bomba, tuzak ve suikastlerle canlarına kıyıldığını söyledi.

Ankara'da gerçekleştirilen saldırıda 97 vatandaşın hayatını kaybettiğin altını çizen Köse, şunları ifade etti: "Askere, polise kurşun sıkan, bombalarla kahpe pusular kuran, alçakça sırtından kurşunlayanlarla, sivil vatandaşlarımızın canlarına kast edenler aynı güç odaklarının piyonlarıdır. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, nereden gelirse gelsin, kime karşı gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, terörün her şekline ve her türlüsüne lanet olsun diyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

Türkiye'nin hızla Ortadoğu bataklığına sürüklenmek istendiğine dikkat çeken Mustafa Köse, sözlerini şöyle tamamladı: "Hal böyleyken, ülkemizi kan gölüne döndürme azminde olanların, büyük şehirlerimize kadar sızarak eylemler gerçekleştirebiliyor olması, bir istihbarat ve buna bağlı bir güvenlik zaafiyeti yaşandığının en büyük ispatıdır. Eğer Cumhuriyet tarihimizde geride bıraktığımız 92 yılda yaşamadığımız acıları son bir kaç ay içerisinde yaşamışsak, elbette bunun bir bedeli de olmalıdır. Öncelikle yüzlerce askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı toplu katliamlarla katleden hainler ve bunların azmettiricileri bir an önce bulunup, adaletin karşısına çıkarılmalıdır. Ancak milletimiz böylesine büyük terör saldırılarına maruz kalırken, istihbarat ve güvenliğimizden sorumlu olan yetkililerin de onurlu bir özeleştiri ile gereğini yerine getirmesi icap etmektedir."
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Kamu-Sen: İstihbarat ve güvenlik sorumluları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER