Hayatını kaybeden HDP milletvekili adayı, ağıtlarla toprağa verildi


Ankara'daki kanlı saldırıda hayatını kaybeden Halkların Demokratik Partisi( HDP) Giresun Milletvekili adayı Abdullah Erol, Diyarbakır'da Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen törene DBP Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in yanı sıra Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Erol ailesinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Erol'un cenazesi mezarlığa getirildiği sırada eşi Necla Erol, annesi Latife, babası Selahattin Erol ve iki çocuğu sinir krizleri geçirdi. Erol'un ağabeyi Muzaffer Erol, "En son 4 gün önce Ankara'ya gitti, toplantı vardı. Giresun milletvekili adayıydı. Toplantı bittikten sonra geldi. Sonra tekrar saat 18.00'de gitti. Sabah saat 09.00'da aradı 'vardım' dedi. Sonra bir daha aramadı. Aradık biz onu bir daha haber alamadık. Sonra biz Ankara'ya gittik. Gece 11.00'de teşhis edebildik." dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ise "Biz verilen mesajı aldık. Ankara'ya bu kardeşlerimiz barış için gitti. Bize cenazelerini geri gönderdiler. Biz şunu söylüyoruz. Eğer bu katliamın hesabı verilmezse bizim Ankara'da barış arayışımızın sonu olabilir. Ülkenin aklı, toplum vicdanı ya da devletin varsa bu ifade ettiklerimizi önemsemelidir. Bu katliamın hesabı mutlaka halkımıza verilmelidir." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Hayatını kaybeden HDP milletvekili adayı, ağıtlarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER