Türkiye yabancı yatırımcının gönlünü alabilecek mi?

Başbakan Yıldırım darbe girişimi sonrası, Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, 'yabancı girişimcinin güveninin sarsılmaması' amacıyla dünya çapında bir karşı algı kampanyası yürütmesi için dünya turuna çıkmasını istiyor. Yıldırım, geçen hafta şakayla karışık, "Sen hala burada mısın" diye sordu

Türkiye yabancı yatırımcının gönlünü alabilecek mi?

.Hükümet, darbe girişimi sonrası, ekonomik dengeleri göz önüne alarak yabancı yatırımcıların güveninin kaybedilmemesi için uluslararası boyutta 'algı kampanyası' hazırlığına girişti. Bu kapsamda, yardımcısı Mehmet Şimşek'in 'dünya turu'na çıkmasını öngören Başbakan Binali Yıldırım, Şimşek'e şakayla karışık "Sen hala burada mısın" diye sordu. Şimşek, dünya turuna, ağustos ayının ikinci yarısından itibaren çıkmaya hazırlanıyor.

Başbakan Binali Yıldırım, başarısız darbe girişiminin Türkiye'ye dönük yatırımcı güvenini bozmaması için Şimşek'in dünya turuna çıkmasını istiyor. Yıldırım'ın, şaka yollu, "Sen hala burada mısın" diye takıldığı Şimşek, "Son bir kaç yıldır Türkiye'nin algısında bir bozulma var. Ama gerçekler algıdan çok daha iyi. Bu algıyı düzeltmek için bir karşı algı kampanyası başlatmak gerekiyor" diye konuştu. Şimşek, bu ayın ikinci yarısında, ziyaretlerine Asya bölgesinden başlayacak. Ağustos sonu Eylül başı Avrupa'yı hedef alan Şimşek Eylül'ün ikinci yarısı ise İngiltere ve ABD'ye gitmeyi planlıyor.
<< Önceki Haber Türkiye yabancı yatırımcının gönlünü alabilecek mi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER