Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Şair Mahtumkulu Firakı Anıtı'nı ziyaret etti

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Şair Mahtumkulu Firakı Anıtı'nı ziyaret etti

ANKARA (CİHAN)- Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve beraberindeki heyet, Dikmen Vadisi'nde yer alan Türkmenistan Milli Şairi Mahtumkulu Firakı Anıtı'nı ziyaret etti.

Dikmen Vadisi'ndeki Türkmenistan Parkı'nda bulunan anıtı ziyaretinde Konuk Cumhurbaşkanı'na, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek eşlik etti. Başkan Gökçek'in, parkın girişinde karşıladığı Türkmenistan Cumhurbaşkanı Başkanı Berdimuhamedov, Başkan Gökçek eşliğinde ve Türkmen askerlerin taşıdığı çelenk ile birlikte, Türkmenistan yerel motifleriyle bezeli halı üzerinde kısa bir yürüyüşün ardından anıta ulaştı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov, 2012 yılında açılışını dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yaptıkları Mahtumkulu Firaki Anıtı'na çelenk koydu.

Mahmutkulu Firakı, 1724 -1807 yılları arasında yaşayan Türkmenistanlı filozof ve şair, eserleri ile Türk Dünyası'na olduğu kadar evrensel sanat dünyasına da katkı sunan bir filozof ve şair olarak tanınıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Şair Mahtumkulu Firakı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER