TÜSİAD Başkanı Başaran-Symes Avrupa İş Dünyası Zirvesi'ne katılıyor


TÜSİAD'ın tam üyesi olduğu Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu (BUSINESSEUROPE) Başkanlar Konseyi, 19 ve 20 Kasım'da, AB Dönem Başkanı Lüksemburg'da toplanıyor.

Avrupa iş dünyasının yılda iki kere gerçekleşen zirve toplantısına TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes ve Uluslararası Koordinatörü Bahadır Kaleağası katılıyor.
Merkezi Brüksel'de bulunan BUSINESSEUROPE, AB kurumları ve devletleri tarafından Avrupa özel sektörünün temsil kuruluşu olarak kabul ediliyor ve AB karar ve siyaset süreçlerinde önemli bir rol oynuyor.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin AB adaylığı ve müzakerelerini destekleyen BUSINESSEUROPE, önümüzdeki dönemde Türkiye ile yeni müzakere başlıkları açılması ve Türkiye'nin ABD ile AB arasındaki Transatlantik Ortaklık (TTIP) içinde yer alması için de destek veriyor.

Türkiye'den TÜSİAD ve TİSK; BUSINESSEUROPE etkinliklerine uzman, temsilci, genel sekreter ve başkan seviyesinde katılıyor, AB kurumları ile özel sektör arasındaki çalışma ve istişare toplantılarında yer alıyor.

BUSINESSEUROPE Başkanlar Konseyi Toplantısı bugün Lüksemburg Devlet Başkanı Büyük Dük Henri'nin kabulü ile başlayacak. Akşam yemeğinde ise AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya gelinecek.

Tüm Avrupa ülkelerinin iş dünyası liderlerinin bir araya geldiği zirvede, 20 Kasım Cuma günü, 'G20 sonuçları', 'Paris COP21 iklim değişikliği toplantısı', 'Çin, ABD ve Rusya ile ilişkiler', 'göçmen krizi', 'AB sosyal politikaları ve yaşlanan nüfus' ile 'AB'nin kurumsal reformu' konuları gündemde olacak. CİHAN
<< Önceki Haber TÜSİAD Başkanı Başaran-Symes Avrupa İş Dünyası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER