Tutuklu polislerden milletvekilliği adımı

Yolsuzluk soruşturmaları sonrası görevden alınan polis müdürleri bağımsız vekil aday oldu.

Tutuklu polislerden milletvekilliği adımı

Tutuklu polislerin seçim çalışmasını aileleri ve avukatları yürütecek. Teröristi gözünden tanıyan müdürleri halka eşleri anlatacak.

Yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­la­rın­dan son­ra gö­rev­den alı­nan es­ki em­ni­yet mü­dür­le­ri Mec­li­s’­e gir­mek için ba­ğım­sız aday ol­du. İs­tan­bul İs­tih­ba­rat Şu­be­si es­ki Mü­dü­rü Ali Fu­at Yıl­ma­zer İs­tan­bul 1. Böl­ge'de, İs­tan­bul Ma­li Suç­lar­la Mü­ca­de­le Şu­be­si es­ki Mü­dü­rü Ya­kub Say­gı­lı ise İs­tan­bul 2. Böl­ge­’de ya­rı­şa­cak. İs­tan­bul Te­rör­le Mü­ca­de­le Şu­be­si es­ki Mü­dü­rü Yurt Ata­yün An­ka­ra 2. Böl­ge­’de yer alır­ken; İs­tan­bul Or­ga­ni­ze Suç­lar­la Mü­ca­de­le Şu­be­si es­ki Mü­dü­rü Naz­mi Ar­dıç An­ka­ra 1. Böl­ge­’den aday. Es­ki Baş­ko­mi­ser Meh­met Akif Üner ise İs­tan­bul 2. Böl­ge­’den se­çi­me gi­re­cek. Tu­tuk­lu em­ni­yet mü­dür­le­ri Yurt Ata­yün, Ali Fu­at Yıl­ma­zer ve Ya­kub Say­gı­lı­’nın se­çim ça­lış­ma­la­rı­nı ai­le­le­ri ve avu­kat­la­rı yürütecek.

BA­ŞA­RI­LA­RI­NI AN­LA­TA­CA­ĞIZ

Bugün'ün haberine göre, Yurt Ata­yün gi­bi po­lis mü­dür­le­ri­nin avu­ka­tı Sıd­dık Fi­liz, ta­nı­tım ofis­le­ri aça­rak afiş ve bro­şür­ler ba­stıracaklarını söyledi. Sos­yal med­ya­yı aktif kul­la­na­ca­klarını anlattı.

Filiz, “Mü­dür­le­ri­mi­zin ai­le­le­ri, eş­le­ri, ço­cuk­la­rı se­çim pro­pa­gan­da­sın­da et­kin rol alacak. Bu in­san­la­rın  ba­şa­rı­la­rı, dün­ya­nın dört bir ya­nın­da al­dık­la­rı eği­tim­ler çok önem­li. Bu in­san­lar te­rö­rist­le­ri gö­zün­den ta­nı­yor. Bu ba­şa­rı­la­rını hal­ka an­la­ta­ca­ğı­z” diye konuştu. Tu­tuk­lu olan Ali Fu­at Yıl­ma­zer'in avu­ka­tı Hü­se­yin Ata­ol, po­lis ai­le­le­ri, eş ve ço­cuk­la­rı­nın ta­nı­tım­ yapacağını söy­le­di.  

DÜKKANINI BAĞIŞLADI  

Twit­te­r’­dan bin­ler­ce me­saj gel­di­ği­ni be­lir­te­rek, “Bi­ri­si, 'Üm­ra­ni­ye'de 4 ta­ne dük­ka­nım boş, ge­lin se­çim bü­ro­su ya­pın' di­ye yaz­mış. Bu­nun gi­bi yüz­ler­ce gö­nül­lü, des­tek­le­ri­ni sun­mak is­ti­yor. Cid­di te­vec­cüh va­r” şeklinde konuştu.

Tu­tuk­lu olan Yurt Ata­yün'ün avu­ka­tı Ömer Tu­ran­lı ise se­çim ça­lış­ma­la­rı­nı şu şe­kil­de an­lat­tı: “Yurt Be­y’­in ai­le­si, se­ven­le­ri ve me­sa­i ar­ka­daş­la­rı ka­pı ka­pı do­la­şıp bro­şür da­ğı­ta­cak. Hak­kı, ha­ki­ka­ti an­la­ta­cak­lar. Ki­tap ve ka­to­log bas­kı­la­rı hız­lı şe­kil­de ya­pı­la­cak.

HİZMET AŞKI İÇİN MECLİS

Tek­lif­le­ri dik­ka­te ala­rak ha­re­ket ede­ce­ğiz. Yurt Ata­yün gi­bi bir mü­dü­rü en ve­rim­li ça­ğın­da hap­se atı­yor­su­nuz. Bu bi­ri­kim­le­rin he­ba edil­me­me­si ge­re­ki­yor. Amaç­la­rı ve­ki­l ol­mak de­ğil, em­ni­yet­te­ki hiz­met aş­kı­nı Mec­li­s’­te sürdürmek is­ti­yor­lar.”

SİYASET HESAP SORMA MECRASI

Ankara'dan bağımsız vekil adayı olan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Nazmi Ardıç, aday olan diğer polis müdürleri ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.  Ardıç, “Benim dışarıda onların içeride olması hiç fark etmez. Gerekirse onların adına konuşacağım. Siyaset bizim için mağduriyet değil hesap sorma mecrasıdır” dedi.

5 DAKİKADA Ş.Y. DEDİ

Berkin Elvan davasının savcısı Mehmet Selim Kiraz şehit edilmeden önce DHKP-C’li teröristler fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmıştı. Yolsuzluk operasyonu sonrasında algı operasyonunda tutuklanan polislerden Kadri Cemil Yiğit, 5 dakika sonra Twitter hesabından “Hayali örgüt uydurup meslektaşlarınıza komplo kuracağınıza, işinizi yapın! Maskeliyi tanımadıysanız yardımcı olalım Ş.Y gibi geldi bize” mesajını paylaşmıştı. Operasyon sonucu öldürülen teröristin Şafak Yayla olduğu tespit edildi.
<< Önceki Haber Tutuklu polislerden milletvekilliği adımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER