Tweet atan doktora bir soruşturma da tabip odasından


Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçesi arasında yol kesen PKK saldırısı sonucu hayatını kaybeden meslektaşı ilgili tweet atan doktora bir soruşturma da Edirne Tabip Odası açtı.

Önceki gün meydana gelen olayın duyulması üzerinde Edirne'nin Süloğlu ilçesinde görev yapan doktor S.K. kendi twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Hayatını kaybeden doktor Abdullah Biroğul'un daha önce yazdığı 'Hilafet Bayrağı dikmeye, İslam'ı şahlandırmaya, gafillere hakikat tokadı atmaya, OSMANLI geliyor.' Mesajına atıf yapan doktor S.K. kendi hesabından "Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya." diye yazdı.

Doktorun mesajı sosyal medyada tepkilere neden oldu. Kullanıcılar doktoru sağlık bakanlığına şikâyet etmeye başladı. Bunun üzerine Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü Doktor S.K. hakkında ön inceleme başlattı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bir ekip, doktorun bilgisayarını incelemeye aldı. İncelemenin sonucunda yazının doktora ait olduğu tespit edilmesi durumunda ön inceleme soruşturmaya dönüşecek.

Bu arada Doktor S.K. ile ilgili bir soruşturma da Edirne Tabip Odası tarafından açıldı. Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, bir meslektaşını terör eylemine kurban gitmenin derin acısını yaşadıklarını söyledi. Abdullah Biroğul başta olmak üzere sağlık çalışanlarına ve sivillere yönelik tüm saldırıları ve cinayetleri, şiddeti faillerine bakmaksızın, amasız, ancaksız, nefretle kınadıklarını söyleyen Tanrıkulu, sözü terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden meslektaşı ile ilgili tweeti atan doktora getirdi.
Doktor hakkında derhal bir soruşturma açtıklarını ifade eden Tanrıkulu, dünden bu yana tweeti atan doktora ulaşmaya çalıştıklarını ancak kendisinin ve eşinin telefonlarının kapalı olduğunu kaydetti.

Doktorun raporlu olması nedeniyle aile sağlığı merkezine gelmediğini açıklayan Tanrıkulu, "Açıklama bizi gerçekten üzdü. Bu konuyu da araştıracağız. Edirne Tabip Odası olarak derhal bir soruşturma başlattık. Bu konu incelenecek. Aynı zamanda bilişim suçlarına bakan emniyette bilgisayarına el koymuş. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı da soruşturma başlatmış. Biz de Edirne Tabip Odası olarak böyle bir şeyi nasıl olur düşüncesiyle hemen harekete geçtik. Ve ön incelemeci atadık. Sonuçlarını bekleyeceğiz. Amacımız kimseyi suçlu ilan etmek değil, arkadaşımızın hesabı gerçekten de ele geçirilmiş olabilir. Biz doğruyu, gerçeği öğrenmek için de derhal ön incelemeci atayıp soruşturmaya dün itibariyle başladık." dedi.

Tanrıkulu, tweetin attığı tespit edilmesi durumunda doktorun belli bir meslekten men edilebileceğini açıkladı.

Doktor S.K. ise gelen tepkiler üzerine hesabın kendisine ait olduğunu ancak yazıyı yazmadığını söyleyerek kendisini savundu. CİHAN
<< Önceki Haber Tweet atan doktora bir soruşturma da tabip odasından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER