Ücretli Facebook geliyor.... Üyelik ücreti ne kadar olacak?

Şubat 2004’te kurulan ve dünya çapında günde 1.32 milyar aktif kullanıcısı olan sosyal medya devi Facebook, son zamanlarda zor günler yaşıyor.

Ücretli Facebook geliyor.... Üyelik ücreti ne kadar olacak?


Facebook, 50 milyon kullanıcısına ait verilerin izinsiz şekilde kullanılmış olmasıyla gündemde. Facebook'un kullanıcı verilerinin, 2016 başkanlık seçiminde Donald Trump kampanyası için veri analizleri üzerinden seçmen tercihlerini etkileme çalışması yürüten Cambridge Analytica tarafından kullanılması skandalıyla gündemdeydi.

Facebook ile ilgili ortaya atılan iddialarda telefona yüklü uygulama aracılığıyla kullanıcıların arama trafiğini depoladığı belirtiliyordu. Facebook, bu iddiayı da kabul etmişti.

Kullanıcı verileri konusunda güven kaybı yaşayan Facebook'tan bir başka hamle geldi. Facebook'un ücretli üyelik sistemine geçeceği belirtiliyor. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg paylaşılan ücretli Facebook platformu gerçeğe dönüşeceğe benziyor.

Shiftdelete sitesinde yer alan habere göre yeni ücretli sistemle Facebook, kullanıcıları reklamlardan arındırma hedefinde. Sosyal medya platformu şu an böyle bir hazırlık içinde değil. Zuckerberg, verdiği mesajlarda ücretsiz Facebook servisinin yanı sıra, paralı ve reklamsız bir servis gelebileceğinin işaretlerini vermişti.

Ücretli Facebook aboneliği seçeneği sunulduğunda ise şirketin ne kadar ücret talep edebileceği hakkında yapılan analizler ücretin yüksek olacağı yönünde.

Gelirlerinin büyük çoğunluğunu reklamlardan elde eden Facebook, reklam görmek istemeyen kullanıcılar için ücretli üyelik isteyecek.

Facebook aylık gelirlerinin Kuzey Amerika’daki kullanıcı sayısına bölündüğünde 7 dolarlık bir sonuç ortaya çıktığı ifade ediliyor. Bu da aylık ücretin 11 ile 14 dolar arasında olacağı beklentisi yaratıyor. Türkiye'de ise bu fiyatın 50 TL civarında olabileceği tahmin ediliyor.
<< Önceki Haber Ücretli Facebook geliyor.... Üyelik ücreti ne kadar olacak? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER