Uluslararası duyarlılığa karşı yerel duyarsızlık

Havalimanına saldırı düzenlendi, Cumhurbaşkanı, Başbakan bayram havasında köprü açtı, halk survivor izledi. Ama yabancılar saldırıya karşı daha duyarlı davrandı.

Atatürk havalimanına IŞİD 3 canlı bombayla saldırdı

Geçtiğimiz gün İstanbul'da çok büyük bir terör saldırısı meydana geldi. 
 
İstanbul'un en önemli noktalarından olan Atatürk Havalimanı'na IŞİD militanları saldırı düzenledi.
 
Saldırıda 44 kişi hayatını kaybetti 300'e yakın insan yaralandı.
 
SALDIRIYA DÜNYA ÇAPINDA DUYARLILIK, YERELDE DUYARSIZLIK
 
Atatürk Havalimanı'nda patlama meydana geldiği andan itibaren dünya medyası İstanbul'a odaklandı. Anbenan gelişmeler insanlara aktarıldı. Türkiye medyası ise olayla ilgili yayın yasağına takıldı ve yeterli bilgiyi halka ulaştıramadı. İnternet siteleri haberleri yurt dışı kaynaklı bilgilere dayandırarak insanlara ulaştırdı. Ancak rating sonuçlarına göre saldırı olduğu gece insanlar haberlerden ziyade yarışma programları ve dizilere rağbet gösterdi. Saldırının olduğu akşam Türkiye televizyonlarında en çok izlenen program Survivor yarışması oldu.
 
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve milletvekilleri rutin programlarını değiştirmediler. Osmangazi Köprüsü'nün açılışını yapan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer AKP'liler kameralara mutlu pozlar verdiler. Binali Yıldırım yaptığı konuşmada "Burada bayram havası yaşıyoruz" dedi. AKP'liler konfetilerle köprü açtılar, sırıtarak selfie çektiler:

HAVALİMANINDAKİ ANMAYA KİMSE KATILMADI
 
Atatürk Havalimanı'nda bugün hayatını kaybedenler için anma düzenlendi. Anmaya ne hükümetten ne de muhalefetten kimse katılmadı.


DÜNYA İSTANBUL SALDIRISINI UNUTMADI
 
Türkiye'de saldırıya karşı aşırı duyarsız bir tutum sergilenirken yurt dışında ise tam aksi bir durum gözlendi. 
 
Alman die Tageszeitung gazetesi "Ben İstanbul'um" manşetiyle çıktı. 


Amerikan Beyzbol Ligi (MLB) takımlarından New York Yankees ile Texas Rangers takımları arasında oynanan normal sezon karşılaşmasında, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı. 


EURO 2016'da Polonya ile Portekiz arasında oynanan çeyrek final maçı öncesi, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı. Futbolcular ve taraftarlar saldırıyı alkışla protesto etti.


CNN International saldırıyı uzun uzun analiz ederek konuyu saatlerce gündeminde tuttu.

<< Önceki Haber Uluslararası duyarlılığa karşı yerel duyarsızlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER