Uluslararası Mersin Maratonu pazar günü koşulacak

Uluslararası Mersin Maratonu pazar günü koşulacak

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan Uluslararası 1. Mersin Maratonu Pazar günü yapılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen maratonda uluslararası koşucularının da yer aldığı 42 bin 195 metre, 15 bin metre yarışları ile 5 bin metre halk koşuşu gerçekleştirilecek.

Maratona 42 bin 195 metrede Türkiye de dahil 10 ülkeden yaklaşık 250 sporcu, 15 bin metrede ise Türkiye de dahil 10 ülkeden yaklaşık 675 sporcunun yarışlara katılmak için başvuru yaptığı bildirildi. Maratona katılacak sporculara toplamda 142 bin 500 TL para ödülü verilecek.

1. Uluslararası Mersin Maratonu'nun tanıtımı için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mesut Bakkal, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sporcuların da katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, burada yaptığı konuşmada pazar günü Türkiye'de gerçekleşen en önemli maratonlardan birisinin yapılacağını belirtti.

Maratona uluslararası koşucuların da yer aldığı 42 bin 195 metre, 15 bin metre yarışları ile vatandaşlarında katılacağı 5 bin metre halk koşuşu gerçekleştirileceğini ifade eden Kocamaz, "Bugün itibariyle 42 bin 195 metre için Türkiye dahil 10 ülkeden yaklaşık 250 sporcu, 15 bin metre için yine aynı şekilde Türkiye de dahil 10 ülkeden yaklaşık 675 sporcu başvuru yaptı." diye konuştu.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinden başlayacak olan Mersin Maratonu'nu bu yıl ilk kez gerçekleştireceklerini anlatan Kocamaz en büyük amaçlarının ise maratonu gelecek yıllarda daha da geliştirerek, dünya çapında bir organizasyona imza atmak olduğunu ifade etti. Mersin'in bundan sonra maratonuyla da anılacağını anlatan Kocamaz, şöyle konuştu:

"Bunu yapabilmek için de öncelikli olarak katılımcı sayılarını arttırmak gerekiyor. Sporun birleştirici gücü düşünüldüğünde halkımızın da katılabileceği bu organizasyonun Mersinlilerin, tüm Türkiye'den ve yurt dışından gelecek sporcuların katılımıyla büyük bir etkinliğe dönüşeceğine inanıyoruz."

Maratonunun dünya çapında sporcuların da yarışacağı 42 kilometrelik parkurunun Mersin'in en önemli tarihi varlıklarından biri olan Soli Pompeipolis'in görkemli sütunları eşliğinde gerçekleşeceğini vurgulayan Kocamaz, 'Seviyorsan Koş' sloganıyla yapacakları halk koşusu ile halkı
sağlıklı yaşama teşvik etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Başkan Kocamaz, maraton kapsamında sporculara verilecek toplam ödülün ise 142 bin 500 TL olduğunu açıkladı.

Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray deplasmanında elde ettiği 1-1'lik skor ve aldığı 1 puanla adından söz ettiren Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mesut Bakkal da sporculara, vatandaşlara maratona ve halk koşusuna katılın çağrısında bulundu. Sivil toplum örgütü temsilcileri de Mesut Bakkal'ın çağrısına destek verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Mersin Maratonu pazar günü koşulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER