Ümraniye T Tipi Cezaevi'ndeki yangın söndürüldü

Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yangın çıktı. Yangın adli hükümlülerin kaldığı koğuşta çıkarken 21 kişi dumandan etkilendi. Yangın çıkan E tipi cezaevindeki hükümlüler, T tipi cezaevine nakledildi. Yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

SHABER3.COM

Evrensel'de yer alan habere göre Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yangın çıktı. Yangın adli hükümlülerin kaldığı koğuşta çıkarken 21 kişi dumandan etkilendi. Yangın çıkan E tipi cezaevindeki hükümlüler, T tipi cezaevine nakledildi. Yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevi'nde saat 17.30 sıralarında dumanlar yükseldi. Olay yerine olay yerine itfaiye, sağlık ve takviye jandarma ekibi sevkedildi.

Yangının Ümraniye E Tipi Cezaevinde adli hükümlülerin kaldığı koğuşta çıktığı öğrenildi.

Yangında, 1 infaz koruma memuru ve 20 mahpus olmak üzere 21 kişi dumandan etkilendikleri için tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.

Yangın çıkan E tipi cezaevindeki hükümlüler, T tipi cezaevine nakledildi.

Mahpus yakınlarının da cezaevi önüne gelmesi üzerine Çevik Kuvvet polisleri cezaevi çevresini ablukaya aldı. Mahpus yakınlarıyla polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başlatıldı.

ADALET BAKANLIĞI: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanlığı, yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sağlık kurumlarına sevk edilen hükümlüler ile cezaevindeki diğer hükümlü ve tutukluların sağlık durumları iyi olup, hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yangınla ilgili olarak adli ve idari soruşturmalar da derhal başlatılmıştır" denildi.
<< Önceki Haber Ümraniye T Tipi Cezaevi'ndeki yangın söndürüldü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER